En l'espectacle de circ Bèsties, de la companyia Baró d'Evel, que arribarà el pròxim 19 de novembre a la Carpa de Circ La Copa a Girona, dins del festival Temporada Alta, Camille Decourtye i Blai Mateu renoven el llenguatge del circ i dignifiquen el treball conjunta de l'home i l'animal.

El director artístic de Temporada Alta, Salvador Sunyer, va presentar ahir aquesta obra, que va definir com un viatge cap al temps on els homes i els animals compartien un món salvatge.

També va destacar que l'obra crea poesia a la pista en estat pur, seguint la línia d'excel·lència d'altres espectacles d'aquesta companyia francesa que han passat per Temporada Alta, com Mazùt (2012), Ï (2011) o Le sort du dedans (2009).

L'obra, que arribarà al Mercat de les Flors de Barcelona al desembre, és potser un intent de redescobrir, a través de rastres imaginaris, què té en comú la nostra pròpia vida amb la història dels homes d'un passat llunyà que van deixar a les parets de les coves dibuixos salvatges fets amb una senzillesa desconcertant.

En l'espectacle, que amb prou feines té text i que està recomanat per a tots els públics a partir dels 8 anys, es treballa amb dos cavalls i sis ocells.

També es va presentar ahir el curtmetratge The ONE project #1: The missing part, igualment de Baró d'Evel, que uneix el cinema i el món de les arts escèniques.

Des de Temporada Alta es va remarcar que s'ha volgut aprofitar la xarxa de relacions artístiques establerta al llarg de 24 anys de festival perquè un creador, a més de ser artista convidat i programar un espectacle, faci cinema, i que aquest curt sintetitza el seu món escènic.

El curt, d'uns vint minuts de durada, tracta sobre la família humana en convivència amb els animals, que són els que ens recorden l'essencial i l'origen.

La pel·lícula es va estrenar ahir a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, però a partir del pròxim 21 de novembre també es podrà veure a la sala de Cinema Truffaut de Girona, i la projecció està relacionada amb l'espectacle Bèsties que es farà a La Copa.