Diari de Girona

L´Obra Social La Caixa i Unicef s´uneixen contra la pneumònia

Engeguen un programa que es desenvoluparà en més de vuit països i vol reduir la mortalitat infantil

14.11.2015 | 07:21

L'Obra Social la Caixa i l'Unicef han firmat una aliança estratègica global per reduir la mortalitat infantil causada per la pneumònia. Es tracta d'un nou programa d'innovació d'impacte mundial que aspira a millorar el diagnòstic d'aquesta malaltia per poder aplicar un tractament adequat.
Coincidint amb el Dia Mundial contra la Pneumònia, el passat dijous 12 de novembre, els representants de les dues parts van firmar l'acord, en un acte celebrat a Barcelona que va comptar amb la presència de Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària la Caixa , Carmelo Angulo, president de l'Unicef Comitè Espanyol, i Gérard Bocquenet, director internacional d'aliances amb el sector privat de l'Unicef. Mitjançant aquest acord, l'Obra Social la Caixa contribuirà amb cinc milions d'euros durant dos anys a aquest programa d'innovació sobre la pneumònia, liderat per l'Unicef.
En aquest sentit, Jaume Giró va indicar que «per a una entitat com l'Obra Social la Caixa és una obligació contribuir, tant com sigui possible, al desenvolupament de la ciència. Per això avui és un gran dia, perquè ens enfrontem a una malaltia que posa fi a milers de vides. I pel fet que ens quedi lluny o que visquem situacions adverses dins de les nostres fronteres no deixa d'existir ni la podem oblidar».
De la seva banda, Carmelo Angulo va destacar que «tot i els grans avenços en la supervivència infantil de les últimes dècades, encara avui un infant mor per pneumònia cada 35 segons. Millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquesta malaltia ha de ser una prioritat absoluta».
La pneumònia és la malaltia infecciosa que causa més mortalitat infantil en menors de 5 anys. Cada any moren 5,9 milions d'infants abans d'arribar a aquesta edat, segons les estimacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La pneumònia representa el 16 % d'aquestes morts, i 944.000 infants moren cada any a causa d'aquesta malaltia, més que la malària, el VIH/sida, la tuberculosi i la meningitis juntes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Escolta els finalistes de l´Intro 2016
Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Rooms i Edward Estlin disputaran la final el 3 de novembre a l'escenari de Sant Feliu de Fires de...

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Les obres feia 14 anys que esperaven que el seu amo les reclamés Nou de les peces porten la firma...

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema