Zuckerberg s'uneix al club dels filantrops

El fundador de Facebook i la seva dona invertiran el 99% de les accions (42.290 milions d'euros) en la seva fundació

03.12.2015 | 07:17

Mark Zuckerberg, màxim directiu de Facebook, va anunciar ahir que per celebrar el naixement de la seva filla Max donarà el 99% de les seves accions de Facebook a la seva fundació mentre visqui. En una carta a la seva filla publicada al seu perfil de la xarxa social, Zuckerberg va dir que el seu propòsit i el de la seva dona, Priscilla Chan, és "avançar en el potencial humà i promoure la igualtat de l'ésser humà" perquè la seva filla pugui viure "en un món millor".
El 99% de les accions de Facebook equivalen actualment a 45.000 milions de dòlars (uns 42.290 milions d'euros), va especificar Zuckerberg. Els diners seran canalitzats a través de la Iniciativa Chan Zuckerberg. "Les principals àrees on ens centrarem són l'aprenentatge personalitzat, la cura de malalties, connectar la gent i construir comunitats fortes", va explicar el creador de la xarxa social. També va dir que té intenció de seguir dirigint Facebook "per molts, molts anys".
Amb aquest gest, la família pretén "lluitar per millorar el món per a les pròximes generacions", va afegir, i va assenyalar que en els pròxims mesos donarà a conèixer més detalls sobre aquesta decisió.
Segons la llista que actualitza permanentment la revista Forbes, Zuckerberg, de 31 anys, acumula una fortuna d'uns 46.800 milions de dòlars i ocupa el lloc 16 en el rànquing de persones més riques de tot el món. La seva fortuna està per sota dels 79.900 milions de dòlars de Bill Gates, fundador del gegant Microsoft i dedicat des de fa uns anys a tasques filantròpiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema