La pel·lícula The Revenant (El Renascut), el drama de supervivència dirigit amb mà de ferro pel mexicà Alejandro González Iñárritu, surt com una de les cintes amb més opcions de victòria en la 73a edició dels Globus d'Or, amb quatre nominacions.

The Revenant aspira als premis de millor pel·lícula dramàtica, millor director, millor actor (Leonardo DiCaprio) i millor banda sonora original (Ryuichi Sakamoto i Alva Noto).

No obstant, Steve Jobs i La gran aposta tenen també quatre candidatures, seguides de La habitación, Mart, The danish girl, Spotlight i The Hateful Eight, que en sumen tres. Així, es dibuixa un ?pa?norama disputat per a la nova cursa dels Oscars, que podria ser una de les més incertes dels últims anys, ja que la història demostra que els Globus d'Or són un termòmetre fiable dels Oscar.

D'altra banda, els seguidors de Mad Max: Fury Road poden mantenir les esperances de veure el film de George Miller triomfar als Oscars, ja que ha rebut dues nominacions als Globus d'Or , millor drama i millor director. L'aventura apocalíptica va tenir el privilegi d'inagurar el Festival de Cannes i ha rebut el premi Fipresci de la crítica internacional.

Pel que fa a The Ravenat, es tracta de la tercera nominació per Iñárritu com a millor director després de les obtingudes (sense que es traduís en premi) per Birdman i Babel, per la qual sí va aconseguir el Globus d'Or a millor pel·lícula dramàtica.

La pel·lícula, basada en fets reals, explica una història de supervivència sobre la figura de Hugh Glass (DiCaprio), un reconegut explorador nord-americà que va ser atacat per un ós i abandonat pels seus companys d'expedició.

Els pronòstics van encertar sobre les possibilitats del film en els premis de l'Associació de la Premsa Estrangera d'Hollywood (HFPA), encara que no es van concretar les opcions del britànic Tom Hardy en la categoria de millor actor de repartiment.

Iñárritu repeteix així triomf un any després de Birdman, que en la 72a edició dels Globus d'Or va registrar set candidatures.

La cinta va aspirar als premis de millor comèdia o musical, així com millor actor de comèdia (Mi?chael Keaton), millor actor secundari (Edward Norton) i millor actriu secundària (Emma Stone).

Iñárritu va aconseguir nominacions a millor director i guió i el seu compatriota Antonio Sán?chez va aconseguir la candidatura a millor banda sonora.

Finalment va obtenir únicament dos guardons: els de millor guió (compartit amb Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris i Armando Bueno) i millor actor de comèdia (Keaton).

Aquest èxit va tenir el seu ressò en les nominacions dels "scar, en què Birdman va aconseguir nou candidatures, tres d'elles per a Iñárritu.

També va aconseguir nominacions com a millor guió, millor fotografia (Emmanuel Lubezki), millor edició de so (Martín Hernández i Aaron Glascock) i millor barreja de so (Jon Taylor, Frank A. Montaño i Thomas Varga).

En la gran gala del cinema, Birdman va signar quatre estatuetes: pel·lícula, director, guió original i fotografia.

La cerimònia de la 73a edició dels Globus d'Or tindrà lloc el 10 de gener a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles (Califòrnia).