L'Odeón Munticinemes de Salt aprofitarà l'estrena de Star Wars: el despertar de la força per presentar una nova experiència de projecció làser 3D 4k única a l'Estat espanyol que ara mateix només ofereixen els cinemes de La Maquinista de Barcelona. L'estrena de l'última i més espectacular tecnologia de la projecció del cinema es farà després de la mitjanit de demà dijous, en la sessió golfa extraordinària de les 00.05 hores i, per tant, del ja divendres, moment en què Lucasfilms autoritza l'estrena del setè episodi de la saga amb la qual George Lucas va revolucionar el negoci del cinema fa quatre dècades.

Carmen Millán, gerent de l'Odeón Multicines de Salt, ha explicat que l'empresa, que té sales a diverses ciutats, ha decidit estrenar el làser 3D a Salt perquè «la gent de Girona aprecia la qualitat».

Millán assegura que el làser 3D ofereix a l'espectador una experiència lumínica totalment diferent respecte dels sistemes convencionals halògens. La projecció és en 3D, de manera que cal usar unes ulleres especials, unes ulleres «actives».

La gerent de l'Odeón assegura que ha venut moltes entrades anticipades per a la primera sessió de matinada de Star Wars i calcula que omplirà la sala de 300 butaques on ha quedat instal·lat el nou projector làser 3D 4k.

Star Wars. El despertar de la força, el VII episodi de la saga de La Guerra de les Galàxies, ha estat dirigida per J. J. Abrams i combina la presència dels actors veterans de la sèrie: Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill, amb les noves cares de John Boyega i Daisy Ridley.

És una de les estrenes més esperades dels últims anys. Després de la preestrena dilluns a la nit a Los Angeles per a un grapat de privilegiats, només a Espanya s'han despatxat més de 290.000 entrades en prevenda i s'espera que el film arribi a unes 1.300 pantalles, segons dades facilitades per la distribuïdora.

A tot el món es van aconseguir els 50 milions de tiquets en prevenda fa gairebé un mes, i, encara que no s'han tornat a facilitar xifres oficials, els analistes calculen que a hores d'ara aquesta quantitat podria haver-se duplicat.

Segons els experts, El despertar de la força podria arribar a recaptar 2.500 milions de dòlars a tot el món, la qual cosa la catapultaria com la segona més taquillera de la història, només superada per Avatar (2.788 milions).

I això que el 2015 ha posat el llistó molt alt pel que fa a taquilles. Dos films més estrenats aquest any, Jurassic World (1.668 milions) i Furious 7 (1.514 milions), s'han colat ja en el top 5 de les més lucratives de tots els temps.

L'encarregat d'assumir el repte d'apropar l'univers Star Wars a una nova generació, sense decebre els ja fidels, i establir les bases d'una nova trilogia és J.J. Abrams. El creador de sèries com Lost i Fringe ja va passar la prova del cotó com a renovador de sagues galàctiques amb Star Trek.

El seu desig de recuperar l'esperit de la trilogia original va quedar palesa des del moment que va fitxar com a coguionista Lawrence Kasdan, coautor dels llibrets de L'imperi contraataca i El reton del Jedi.

I també és visible en els tráilers, amb una estètica polsosa i escenaris i actors reals, lluny de l'abús d'efectes especials que van ?desil·lusionar a molts en els episodis I, II i III, estrenats entre 1999 i 2005.