La Xina elimina la llei del segon fill i aprova la primera política contra la violència de gènere

28.12.2015 | 07:07

La Xina va estendre ahir la política del segon fill a totes les parelles del país, després d'aprovar al Legislatiu una esmena que permet tenir dos descendents i tanca més de tres dècades amb la prohibició de donar a llum a més d'un plançó. Així, l'Assemblea Nacional Popular (ANP) va donar per arxivada la política del fill únic, l'estricte i polèmic sistema de control de la natalitat. El Comitè Permanent de l'ANP va resoldre en la seva sessió vimensual reformar la Llei de Població i Planificació Familiar per universalitzar la relaxació adoptada al desembre de 2013, quan es va augmentar el nombre d'excepcions en les quals una parella podia tenir un segon fill.
En la mateixa sessió també es va aprovar la primera llei de violència domèstica del país, després d'un llarg procés de deliberació en el qual finalment es van incloure els abusos psicològics, a més dels físics.
En el que es considera un històric avenç en matèria d'igualtat, el Comitè Permanent de l'ANP va donar llum verda per àmplia majoria a la llei al final d'una sessió vimensual en la qual també es va aprovar l'esmena que posa fi a la política del fill únic o la primera llei antiterrorista xinesa.
"El país prohibeix tota forma de violència domèstica", es llegeix en el text de la nova llei. La violència domèstica queda definida en aquesta normativa com a "dany físic, psicològic o d'un altre tipus" i es preveuen com a manifestacions d'aquest abús tant els cops, les ferides o les restriccions del moviment com les amenaces o els insults. La incorporació de les al·lusions als danys emocionals és vista com una victòria per als col·lectius en defensa de les dones, ja que abans es definia la violència domèstica només com una agressió física.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema