Les cites de Putin, la nova bíblia obligatòria per als alts càrrecs funcionaris russos

30.12.2015 | 07:05

Després del llibre vermell de Mao, el verd de Gadafi i el blau de Chávez, només faltava la recopilació de frases cèlebres de Putin, un llibre de capçalera per a qualsevol funcionari rus, segons el Kremlin.
«Putin és un profeta. Tot el que ha dit s'ha complert. Si tots els països li haguessin fet cas, ens hauríem evitat moltes tragèdies, com diverses guerres i l'arribada de centenars de milers de refugiats a Europa», va assegurar ahir el seu autor, Antón Volodin.
Amb tapes blanques i el retrat del president de Rússia, Vladímir Putin, el llibre de títol Paraules que canvien el món pretén explicar la visió vital que té el cap del Kremlin a través de cites extretes d'una vintena de discursos, articles i intervencions seves entre 2003 i 2015.
Cites clau de Vladímir Putin és l'avanttítol d'un llibre de gairebé 400 pàgines que ja ha estat repartit amb una edició limitada de 1.500 exemplars entre diputats, senadors, governadors, caps d'assemblees regionals i funcionaris de diferent rang. «Aquestes són les paraules que van augurar els canvis globals en la política mundial», diu el llibre.
L'eminència grisa del Kremlin, el cap adjunt de la presidència, Viacheslav Volodin, l'hi ha enviat com a regal nadalenc a tot alt càrrec de l'administració pública acompanyat d'una carta en la qual explica que la seva lectura és obligada per entendre els principis que regeixen la defensa dels interessos nacionals. «Volodin va dir que ha de ser un llibre de capçalera de qualsevol polític», va assenyalar un diputat a mitjans locals.
El llibre comença en plena crisi de l'Iraq (2003) amb Putin dirigint-se a l'Assemblea General de l'ONU, on tornaria al setembre passat per exhortar a la comunitat internacional a forjar una coalició internacional contra el yihadisme a Síria i a l'Iraq. «Això que Putin és impredictible és un mite. Si un analitza detingudament els seus discursos s'adona que els seus plans i els de Rússia són molt clars i transparents», assegura l'autor.
Segons Volodin, activista del grup juvenil Xarxa, finançat pel Kremlin, el llibre no és «propaganda» ni tampoc un nou intent de «culte a la personalitat» del líder. «La política russa és coherent i justa. Aquest llibre sempre va ser necessari, però a ningú se li havia ocorregut publicar-ho», va insistir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema