El cineasta nord-americà George Lucas va criticar en una entrevista l'estil «retro» de La guerra de les galàxies: el despertar de la força i va bromejar amb el fet que havia venut els drets de la saga a «esclavistes blancs».

«Van voler fer una pel·lícula retro. Això no m'agrada. En cada pel·lícula, vaig treballar molt dur per fer-les diferents», va dir Lucas en en una conversa amb el periodista Charlie Rose recollida pel mitjà especialitzat The Hollywood Reporter.

«Les vaig fer completament diferents: planetes diferents, naus espacials diferents, per convertir-les en noves», va afegir el creador de La Guerra de les Galàxies.

Lucas es va referir durant l'entrevista als films de la popular saga de ciència-ficció com els seus «nens», als quals havia «estimat» i «creat», i va afirmar que ara els havia venut a «esclavistes blancs», un qualificatiu que, després de dir-lo, es va quedar en silenci i després es va posar a riure.

El director va vendre la franquícia galàctica de Star Wars a Disney el 2012 per 4.000 milions de dòlars.

A més, Lucas va assenyalar que els nous amos no estaven interessats en les seves idees per a les noves pel·lícules, per la qual cosa va apostar perquè cada part de l'acord seguís el seu propi camí.

La guerra de les galàxies: el despertar de la força (Star Wars: The Force Awakens), el setè lliurament de la saga, va batre recentment el rècord de l'estrena més taquillera de tot el món i en les seves dues primeres setmanes als cinemes va superar els 1.000 milions de dòlars de recaptació en taquilla.

La crítica s'ha desfet en elogis per a la setena entrega de la saga, un gran espectacle que es pot veure també en 3D i que ha omplert sales de cinema fins i tot a la matinada des del dia de la seva estrena.