The Revenant, del mexicà Alejandro González Iñárritu, va triomfar la matinada de diumenge a dilluns en la 73a edició dels Globus d'Or amb tres premis (millor pel·lícula de drama, millor director i millor actor) que confirmen la seva condició de favorita per a les nominacions als Oscar, que es donaran a conèixer aques dijous. El film es va imposar en la categoria reina de la cerimònia, la de millor pel·lícula de drama, a Spotlight, Carol, Mad Max i Room, i Iñárritu va fer història en aconseguir el seu primer Globus d'Or en la categoria de millor director després de les seves nominacions per Babel i Birdman.

«Tots sabem que el dolor és temporal, però una pel·lícula és per sempre, així que... què importa?», va indicar el cineasta sobre les duríssimes condicions climatològiques que l'equip del film va afrontar durant el rodatge. El de Tampico també va tenir paraules d'elogi per al protagonista de la cinta, Leonardo DiCaprio. «Leo, ets l'home. Treballar amb tu ha estat la millor experiència de la meva vida», va apuntar.

Basada en fets reals, The Revenant narra la història de Hugh Glass (DiCaprio), un reconegut explorador que va ser atacat per un ós i abandonat pels seus companys d'expedició, però el desig de venjança el porta a sobreviure i emprendre una odissea de centenars de quilòmetres per trobar els que el van trair. Per completar el camp dramàtic, Brie Larson (Room) es va endur la victòria com a millor actriu.

En el vessant còmic o musical, Marte es va fer amb el premi de millor pel·lícula. Un orgullós Ridley Scott va sortir a l'escenari a recollir el trofeu i no va dubtar a llançar una petita crítica als que van decidir (tant l'estudi Fox com l'organització) que el seu film competís en aquesta categoria. «Comèdia? No ho sé, però estic molt agraït», va comentar el realitzador de 78 anys en rebre el seu primer Globus d'Or.

Jennifer Lawrence (Joy) es va imposar com a millor actriu de comèdia i suma el seu tercer triomf als seus 25 anys després de El lado bueno de las cosas i La gran estafa americana. «Cada vegada que pujo aquí és per tu», va dir la intèrpret en al·lusió al seu director fetitxe, David O. Russell.

Així mateix, Matt Damon va complir els pronòstics i es va alçar amb el Globus d'Or al millor actor de comèdia per Marte. Per Damon, en la seva setena nominació, és la seva primera victòria com a actor, ja que anteriorment es va imposar en la categoria de millor guió per El indomable Will Hunting (1997). A més, Kate Winslet (Steve Jobs) i Sylvester Stallone (Creed. La llegenda de Rocky) van ser condecorats amb el Globus d'Or en les categories secundàries.

La hongaresa El hijo de Saul va guanyar el Globus d'Or a la millor pel·lícula estrangera, premi a què aspirava la xilena El Club, de Pablo Larraín. Del revés va ser proclamada millor pel·lícula d'animació, mentre que Aaron Sorkin es va emportar el premi de millor guió per Steve Jobs i Sam Smith va fer el mateix amb Writing 's on the Wall com a millor cançó. Finalment, el guardó a la millor banda sonora va ser per Ennio Morricone per Los odiosos ocho. Quentin?Tarantino va recollir el premi.

En la categoria de televisió, el mexicà Gael García Bernal, que va guanyar el premi a millor actor de sèrie de comèdia per Mozart in the Jungle. El guatemalenc Oscar Isaac, que es va endur el premi pel seu paper de Nick Wasicsko, alcalde de Yonkers (estat de Nova York) que es va enfrontar al racisme i la pobresa a la seva ciutat, a Show Me a Hero.

Una de les grans vencedores de la nit va ser Mr. Robot, la sèrie sobre un grup de hackers que tracta de derrotar una temible corporació tecnològica, que va guanyar el Globus d'Or a millor sèrie dramàtica, a més del premi a millor actor secundari per Christian Slater. Jon Hamm es va emportar el premi a millor actor per la seva interpretació del carismàtic i elegant Don Draper a Mad Men.

Taraji P. Henson va rebre el premi a millor actriu dramàtica pel seu paper a la sèrie sobre una discogràfica Empire, mentre que Rachel Bloom va vèncer de forma inesperada com a millor intèrpret de comèdia per Crazy Ex-Girlfriend. En l'apartat de minisèries, Fargo, que va ser la gran vencedora l'any passat, no va rebre cap premi i va passar el testimoni en aquesta categoria a Wolf Hall, una producció de temàtica històrica ambientada a l'Anglaterra del segle XVI.

Una de les sorpreses de la nit va ser el premi per a la cantant Lady Gaga com a millor actriu en una minisèrie per American Horror Story: Hotel, imposant-ni més ni menys que a Kirsten Dunst, Queen Latifah, Felicity Huffman i Sarah Hay.