L'Ajuntament de Sitges ha previst que unes 300.000 persones gaudeixin del popular Carnaval de la ciutat, que se celebra del 4 al 10 de febrer i que aquest any té un marcat caràcter dels vuitanta, de la mà del grup No-K-lia, que aquest any organitzen el personatge del Carnestoltes.

El lema que presidirà les celebracions és una declaració d'intencions d'aquesta colla, que al crit de "Tot torna" vol recuperar l'esperit originari del Carnaval a la localitat, que se celebra anualment des de 1976.

Un exemple d'això serà la recuperació, a través de les xarxes socials, de les emissions del canal Telefot, la primera televisió pública de Sitges, que va emetre entre 1986 i 1998.

En un comunicat, el consistori ha detallat que més de 2.500 persones es disfressaran en mig centenar de grups, les anomenades colles, per participar en les diferents desfilades.

Una de les principals novetats d'aquest any és el canvi en el recorregut de les exhibicions per motius de seguretat, cosa que implica que les rues deixin de passar per alguns carrers de difícil accés -Parellades i Bonaire- i portin el seu recorregut per altres vies més amples.

L'espai de grades de La Fragata es convertirà en un plató televisiu que estarà amenitzat pel periodista Gerard Romero i la periodista local Carola Fernández, en les desfilades de la Disbauxa i l'Extermini.

Uns 1.100 efectius de seguretat i sanitaris vetllaran perquè les festes transcorrin sense incident, i els assistents disposaran de punts d'atenció mèdica que s'instal·laran en diferents ubicacions.

Les empreses de transport públic, tant de tren com d'autobús, oferiran serveis especials durant els dies de més afluència, és a dir, les nits de dissabte, diumenge i dimarts, així com els matins següents.

L'objectiu és afavorir l'arribada i sortida de visitants i facilitar els viatges d'aquelles persones que hagin de desplaçar per motius laborals.