El Quartet Casals inaugurarà avui (19h) a l'Auditori de la Devesa la 9a temporada Ibercàmera Girona amb un programa dedicat als quartets de corda. El Quartet Casals, que ja va ser present a la primera edició del cicle l'any 2008, retorna com un dels quartets més importants de la seva generació. Durant aquests nou anys transcorreguts, el Quartet Casals ha consolidat la seva carrera internacional, al mateix temps que Ibercàmera Girona es consolidava com un cicle de prestigi que en aquests moments supera de llarg els 500 abonats i aquesta xifra no deixa de crèixer, fins al punt que l'organització es planteja tancar la quantitat d'abonats a 600.

En aquesta ocasió, el Quartet Casals torna a Ibercamera Girona amb un programa dedicat als quartets de corda i oferirà tres de les obres més emblemàtiques d'aquest repertori: el Quartet núm. 12, D. 703, "Quartettsatz" de Schubert, el Quartet núm. 6, op. 101 de Xostakóvitx i el Quartet núm. 8, op. 59/2, "Razumovsky" de Beethoven.

Guanyador dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i Hamburg, el Quartet Casals és convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos, i actua de forma assídua al Wigmore Hall, el Musikverein de Viena, la Cité de la Musique de París, el Concertgebouw d'Amsterdam o la Philarmonie de Berlín. En reconeixement a la seva posició de primer quartet espanyol i brillant trajectòria, ha rebut diversos premis com el Premi Nacional de la Música i el Premi Ciutat de Barcelona.