Cardiff obliga els refugiats a lluir polseres brillants identificatives

En cas de negar-se a portar aquesta identificació se'ls deixa de proporcionar els àpats del dia

25.01.2016 | 07:06

Els sol·licitants d'asil que han rebut allotjament a Cardiff estan obligats a lluir una polsera de colors brillants que els identifiqui, la qual cosa ha provocat diversos casos d'assetjament contra ells, segons va revelar ahir el diari The Guardian.
L'empresa Clearsprings Ready Homes, contractada pel ministeri d'Interior per gestionar l'allotjament i la manutenció dels refugiats a la capital gal·lesa, els exigeix que portin en tot moment la polsera per tenir dret a rebre tres àpats al dia.
"Ens van dir que si ens neguem a portar-la informaran al ministeri", va explicar al diari Eric Ngalle, de 36 anys, que va assegurar que quan es va negar a lluir la identificació al canell van deixar de proporcionar-li aliments.
En caminar pel carrer, "en ocasions alguns conductors veuen les nostres polseres, comencen a fer sonar el clàxon i criden per la finestreta: "Torneu al vostre país". Hi ha persones que ens diuen coses terribles", va relatar Ngalle.
Aquesta setmana ja va aixecar polèmica al Regne Unit el color vermell amb el qual es van pintar les portes de les cases on viuen sol·licitants d'asil a Middlesbrough, al nord-est d'Anglaterra, una mesura que ha incitat diversos atacs racistes.
Els sol·licitants d'asil a Regne Unit no tenen permís de treball ni tenen dret a reclamar les prestacions socials convencionals, sinó que reben allotjament i aliments.
Clearsprings Ready Homes va assenyalar a The Guardian que "aquells clients allotjats en pensió completa reben una polsera de color que no porta cap logotip o text que identifiqui el seu ús". "Als clients en pensió completa se'ls exigeix que mostrin les seves polseres per rebre menjars en el restaurant", va indicar l'empresa, que va instaurar aquest sistema el març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema