El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) començarà el 30 de gener la seva nova programació cultural amb l´activitat Passegem per l´Art Contemporani, que consistirà en una visita al Bòlit, Centre d´Art Contemporani de Girona. L´activitat inclou una performance de Mar Serinyà.

A més, el GEiEG oferirà un Taller de Combo els dissabtes 13, 20, 27 de febrer i 5 de mar, i una visita al Centre d´Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) els dissabtes 30 de gener i 30 d´abril. Les activitats, de pagament, s´adrecen a socis i no socis. Cal incripció prèvia.

Durant el primer quadrimestre, l´àrea de cultura del GEiEG fa les següents propostes:

Passegem per l´Art Contemporani. Es proposa un passeig per Girona per descobrir el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona. Es donarà a conèixer la seva història, les seves arrels i l'exposició de l´artista francesa Orlan, a través del seu treball digital Temps variable i petons de medusa. Després d´aquesta visita a la sala de la Rambla, es visitarà la Girona dels artistes, visualitzant els indrets que han acollit les exposicions al llarg del segle XX. El passeig acabarà a la sala del Bòlit situada a l'antiga església de Sant Nicolau, on hi haurà la segona part de l'exposició d´Orlan i on, a les 12 hores, tindrà lloc una breu performance de l´artista Mar Serinyà. Inscripcions fins el 26 de gener. L´activitat es es farà el 30 de generd´11:00h. a 13:00h. Preus: Soci: 5 euros; No soci: 8 euros.

Taller de Combo. Adreçat als interessats en tocar en grup, fer diferents estils de música i aprendre a estructurar cançons des de cada instrument. Es tracta de càpsules de quatre sessions amb un concert al final del Taller. Activitat adreçada a nois i noies, a partir 12 anys, que toquin algun instrument, de nivell mig o inicial. Inscripcions fins el 9 de febrer a qualsevol de les tres instal·lacions. Mínim de sis participants. Dissabtes dia 13, 20, 27 de febrer i 5 de març. Lloc: GEiEG Sant Narcís, d´11 a 13 hores. Preu total Taller: Soci: 55 euros. No soci: ­­70 euros.

Fem d´arquòlegs subaquàtics. Per als que volen descobrir quina és la feina de l´arqueòleg subaquàtic. De la mà del Centre d´Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), per practicar arqueologia subaquàtica amb material original com àmfores, gerres i altres peces d´època romana, eines utilitzades durant la navegació a l´edat moderna o bales recuperades d´un vaixell medieval. Activitat adreçada a nens i nenes entre 6 i 14 anys amb nocions de natació. Cal portar ulleres d´anar sota l´aigua, casquet i tovallola o barnús. Inscripcions fins el 26 de gener a qualsevol de les tres instal·lacions. Mínim deu participants.

Dissabte 30 de gener i 30 d´abril. Piscina de 50 metres del GEiEG de Sant Ponç, de 12 a 13.30 hores. Preu Soci: Gratuït. No soci: 6,5 euros