Un llibre recull 60 receptes inspirades en el menjar del Paleolític

El paleontòleg Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt han escrit "Pàleo Receptes, la dieta dels nostres orígens per a una vida saludable"

09.02.2016 | 07:12
Eudald Carbonell.

El paleontòleg Eudald Carbonell i la periodista i arqueòloga Cinta S. Bellmunt han elaborat Pàleo Receptes-Recetas Paleo en l'edició castellana-?, un llibre que ofereix "una introducció a la dieta paleolítica" amb 60 receptes inspirades en els aliments del Paleolític actualitzades a l'època que vivim.
Així, el paleontòleg va dir ahir en una trobada amb periodistes que les receptes "no s'inspiren en tota la prehistòria", només en el Paleolític, una època en què l'home no s'havia convertit en pagès i, per tant, no havia pogut desenvolupar aliments com els cereals o la llet.
Aquests homínids no tenien molta varietat d'aliments per escollir i els àpats consistien en el que procurava la naturalesa: verdures, herbes, fruites, ous, llavors, bolets i fruita seca, i, de tant en tant, carn i peix, va explicar Carbonell.
L'arqueòleg, que és també fundador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), va remarcar que el 95 % dels aliments que apareixen en les receptes estan contrastats en els registres arqueològics.
Això no obstant, Carbonell va assegurar que Pàleo Receptes no té pretensió de ser una "obra d'investigació", sinó que és "una adaptació" a partir del que s'ha observat en els jaciments i els autors han adoptat "petites llicències" com, per exemple, afegir cereals per arrebossar cervell de be.
Les receptes del llibre estan acompanyades de fotografies a càrrec de María Ángeles Torres i d'una doble descripció de la preparació: una a l'"estil paleo" i, una altra, adaptada a la forma de cuinar actual.
D'una altra banda, el paleontòleg gironí va assegurar que encara que els processos d'elaboració de les receptes són senzills, els plats són "molt creatius" i "equilibrats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema