El fotògraf Aniol Resclosa es va proclamar ahir guanyador del premi Carles Rahola de Comunicació Local per la sèrie de cinc fotos titulada Minut 91, publicada al Diari de Girona, sobre la desfeta del Girona Futbol Club en el partit contra el Lugo que frustrar el somni de l'ascens a la Primera Divisió. Els finalistes en aquesta categoria van ser Jordi Ribot i Toni Ferragut.

La gala de lliurament dels premis Rahola va tenir lloc ahir en una sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona pràcticament plena i amb el president de la Diputació, Pere Vila, el regidor de l'Ajuntament Carles Ribas i el president de la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, entre les autoritats.

Els guardons, convocats anualment pel Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, van distingir el programa de televisió Fora de Lloc, d'Octavi Muní i Joan López, de Frame Girona, amb el premi al millor treball informatiu en televisió. Va quedar finalista Marta Gibert.

En el millor projecte sobre comunicació periodística es va proclamar guanyador l'únic finalista escollit pel jurat: Gridària, la revista d'economia solidària de comarques gironines, una proposta de Nina Pagès, Paula Meijide i Sergi Custey.

Per la seva part, Miquel Toll, amb les entrevistes a Jean Marc Rouillan i Benet Salellas publicades a Ariet.cat i Directa, va guanyar en la categoria de treball informatiu en premsa. Van ser finalistes Mairena Rivas i Tura Soler.

En ràdio es va premiar Miquel Curanta, Juli Pedrero, Toni Sellas i tot l'equip que va cobrir les eleccions municipals del 2015 al Baix Empordà, emès per Ràdio Capital de l'Empordà, Ràdio Begur, Ràdio Bisbal i XtraFM Costa Brava. Paula Brujats va ser finalista.

La millor iniciativa de comunicació institucional la van guanyar exaequo els dos únics finalistes, Jordi Gamero, per la iniciativa Pla de Comunicació del Projecte Life Pletera, de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, i el quintet format per Narcís Mir, Àlex Cebollero, Gerard Prohies, Sílvia Esteva i Lídia Gonzàlez pel projecte TreballemxPalafrugell, de l'Ajuntament de Palafrugell.

Mentre es lliurava el premi al millor treball de premsa, els guardonats dels digitals Ariet.cat i Directa van desplegar una pancarta reivindicativa on es podia llegir: «Tenim 8 veïns imputats per defensar els drets de tothom», amb l'afegit d'aquesta etiqueta: «#LaVagaAjudici».

D'altra banda, Carles Ribera i Laura Teixidó van guanyar les beques (la digital va quedar deserta).