El Suprem ordena a la Comunitat de Madrid, en una sentència divulgada ahir, la devolució d'un arxiu requisat el 1939 al geògraf Gonzalo de Reparaz per la Delegació d'Estat per a la Recuperació de Documents creada pel règim de Franco.

La néta del geògraf va reclamar els arxius a la Viceconselleria de Cultura de la Comunitat de Madrid i al Ministeri de Cultura, i quan no li van ser lliurats va recórrer davant el Suprem, que ara li ha reconegut el dret a la devolució del seu arxiu familiar, en una sentència que responsabilitza del lliurament ?immediat la Comunitat de Madrid.La sentència dóna la raó a la ?recurrent quan assenyala que el ?silenci administratiu amb el qual li va respondre la Comunitat de ?Madrid ha d'interpretar-se si escau com a positiu.

La Comunitat de Madrid va al·legar que la norma que regula el procediment a seguir, en la restitució a particulars dels documents confiscats amb motiu de la Guerra Civil, establia que el silenci administratiu davant les peticions havia de ser interpretat com a negatiu. No obstant això, l'alt tribunal recorda que aquest decret de la Comunitat de Madrid no respecta la llei general.