El Suprem insta el Govern de Madrid a retornar mapes requisats per Franco

07.03.2016 | 07:09

El Suprem ordena a la Comunitat de Madrid, en una sentència divulgada ahir, la devolució d'un arxiu requisat el 1939 al geògraf Gonzalo de Reparaz per la Delegació d'Estat per a la Recuperació de Documents creada pel règim de Franco.
La néta del geògraf va reclamar els arxius a la Viceconselleria de Cultura de la Comunitat de Madrid i al Ministeri de Cultura, i quan no li van ser lliurats va recórrer davant el Suprem, que ara li ha reconegut el dret a la devolució del seu arxiu familiar, en una sentència que responsabilitza del lliurament ?immediat la Comunitat de Madrid.La sentència dóna la raó a la ?recurrent quan assenyala que el ?silenci administratiu amb el qual li va respondre la Comunitat de ?Madrid ha d'interpretar-se si escau com a positiu.
La Comunitat de Madrid va al·legar que la norma que regula el procediment a seguir, en la restitució a particulars dels documents confiscats amb motiu de la Guerra Civil, establia que el silenci administratiu davant les peticions havia de ser interpretat com a negatiu. No obstant això, l'alt tribunal recorda que aquest decret de la Comunitat de Madrid no respecta la llei general.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema