Un eclipsi total de sol es podrà veure avui a l'arxipèlag d'Indonèsia, principalment des de l'illa de Cèlebes, al nord del país, on han acudit milers de turistes per presenciar l'esdeveniment. Els astrònoms han determinat que aquest eclipsi de sol complet només es podrà apreciar íntegrament a Indonèsia, cap a les 09.33 hora local (01.33 GMT).

Palu, una ciutat de la regió central de Cèlebes amb uns 330.000 habitants, és un dels llocs que ofereix una contemplació perfecta del fenomen astronòmic. Competeixen amb Palu en l'atracció de turisme, Gumbasa, Sigi i Poso, totes elles a la part central de les Cèlebes.

La NASA i científics de tot el món s'han interessat per l'eclipsi de sol total, fins i tot la princesa tailandesa Maha Chakri Sirindhorn va dir que viatjaria a Indonèsia. Per fer encara més atractiu el viatge fins a aquesta part del món, les agències han ofert paquets especials per als turistes que visiten la zona, on el cap de setmana passat van començar els festivals folklòrics. La tribu daiak, que habita a la veïna illa de Borneo, ha preparat un ritual especial, amb la intenció que l'eclipsi no es prolongui molt.