El centre associat de la UNED a Girona va commemorar ahir la seva creació fa 40 anys. L'acte ha comptat amb l'assistència del rector de la UNED, Alejandro Tiana, per al qual els milers d'alumnes que durant aquestes dècades han estudiat al centre gironí són «el principal motiu de satisfacció per a la universitat i la raó de la seva existència».

Per celebrar els 40 anys de la UNED també es va emetre, en directe, des del centre, un programa especial d'Hora Girona de Ràdio Girona, que va comptar amb la participació dels rectors de la UNED, la UOC i la UdG, així com estudiants i professors.

La UNED Girona ha elaborat una revista commemorativa que repassa el trajecte d'aquesta institució des dels seus inicis el curs 1975-1976, justament tres anys després de la fundació de la universitat, fet que converteix Girona en un dels seus centres més veterans.

La publicació, presentada en l'acte commemoratiu, tracta la trajectòria de la UNED al llarg d'aquests 40 anys, les diferents seus en què s'ha ubicat, recull el testimoni dels diferents directors, explica la nova etapa a la seu de l'antiga fàbrica Coma Cros de Salt, mostra l'oferta formativa actual i parla sobre l'expansió que ha experimentat aquesta universitat a distància a les comarques gironines.

L'acte va servir també per presentar l'associació d'antics alumnes del centre, creada recentment.

Per il·lustrar i amenitzar la commemoració de l'aniversari es va projectar un audiovisual que explica el funcionament del centre.

A l'acte també hi van participar la directora de la UNED Girona, Montserrat Palma; el vicepresident de la Diputació de Girona i president del Patronat de la UNED, Albert Piñeira i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas.