El Festival Strenes de Girona va anunciar ahir que el grup de Sant Vicenç dels Horts de pop-rock Love of Lesbian (LOL) inaugurarà el pròxim 2 d'abril el certamen amb un concert sorpresa al terrat de l´Oficina de Turisme, davant del Pont de Pedra, en què presentarà el seu recent disc, que porta per nom El poeta Halley.

L'any passat, el Festival Strenes va sorprendre tot Girona amb un concert inesperat de la banda Sopa de Cabra, al terrat de l'Oficina de Turisme de la ciutat.

De cares a l´edició d´enguany els organitzadors van decidir seguir el mateix procediment i van anunciar una nova actuació sorpresa, sense, però, donar cap pista de quin grup podia protagonitzar el concert.

La quarta edició del festival, però, ha decidit posar fi a la incògnita sobre qui actuaria al concert sorpresa i va revelar ahir les claus per endevinar quin grup protagonitzarà l´actuació.

Per tal de donar a conèixer l´autoria del concert, ahir es va fer una emissió especial de la secció El Temps de TV3, en la qual el meteoròleg Tomàs Molina va afirmar que el cometa Halley havia canviat la seva trajectòria i avançava ni més ni menys que 45 anys el seu pas per la Terra.

Segons els nous càlculs dels meteoròlegs, el cometa passaria per Girona el dissabte 2 d'abril a les 18.30 hores i el millor lloc per veure la seva arribada seria el Pont de Pedra de la ciutat.

Precisament, el 2 d´abril és la data i el lloc previstos per al concert sorpresa que inaugurarà la quarta edició del Festival.

I, tenint en compte que el grup barceloní Love of Lesbian està de gira presentant el seu nou treball titulat El poeta Halley, tot coincideix perquè la banda liderada per Santi Balmes sigui la protagonista del concert sorpresa d'aquesta edició.

Quatre anys després del seu últim disc, Love of Lesbian ha tornat amb 13 cançons com ara Planeador, Bajo el volcán o Cuando no me ves, que viatgen per l'imaginari del poeta Halley.

Love of Lesbian ha creat un àlbum que ve acompanyat de 16 il·lustracions de Sergio Mora i que compta amb la col·laboració de Joan Manuel Serrat, que recita una poesia de Santi Balmes com a cirereta final del disc.

L'any passat, més de 8.000 persones van assistir al concert sorpresa de Sopa de Cabra, que l'organització va convocar hores abans a les xarxes socials.

Aquest any, a més de la banda de Santi Balmes, també passaran pel festival artistes com Macaco, que actuarà el diumenge 24 a les escales de la Catedral, Adrià Puntí, al Teatre Municipal el dia 9 o altre cop Sopa de Cabra, el divendres 22 a la Sala Montsalvatge de l´Auditori de Girona.

A més, hi haurà artistes com Marina Rossell, Sara Pi, Quim Mandado o Els Catarres, amb més de 30 concerts entre el 2 i el 24 d'abril.