MÚSICA

MARTA SITJÀ REFLEXIONA, AMB MÚSICA, «CLOWN» I POESIA, SOBRE ELS MALS DE LES «AMBICIONES»

El dijous 24, al Cafè-Teatre El Coro (Sarrià de Ter), a les 21.30h

Preu: 3€ - www.sarriadeter.cat / www.escenaris.cat

La clown Marta Sitjà presenta aquesta nit a Sarrià de Ter la seva última creació. Ambiciones és una dissecció sobre el desig roent de posseir riqueses, fama, poder o honors. Un reflex sobre allò que sovint tothom pensa sobre aquelles persones que més tenen i, no obstant això, mai deixen de fer el que sigui per augmentar la seva riquesa. L´ambició és el motiu que fa que cap persona aconsegueixi ser feliç, perquè sempre necessita més. Ambiciones és un espectacle que reflexiona sobre aquest aspecte de la condició humana, mitjançant música en directe, poesia, clown i una notable crítica. Després de treballar 12 anys en diferents companyies de teatre, Sitjà debuta en solitari amb una proposta tant amena com irreverent.

TEATRE

MANEL BARCELÓ AVALUA «ELS DOLENTS» DE WILLIAM SHAKESPEARE

El dissabte 26, al Teatre Municipal (Roses), a les 21h

Preu: 12€ - www.roses.cat

Actor, director i dramaturg anglès, Steven Berkoff és l'autor de Shakespeare´s Villains, una classe magistral sobre el mal. Una peça que aprofundeix amb nous punts de vista en la personalitat i les circumstàncies dels personatges, combinant la dissertació sobre el teatre isabelí, el diàleg amb el públic i la representació dels grans malvats shakespearians. L´actor català Manel Barceló, apassionat de Shakespeare i amb la sort d´haver-ne representat uns quants, serà Iago, Ricard III, els Macbeth, Shylock, Hamlet, Oberon... Un actor temptat pels malvats que ha de voler lluitar, alhora, al costat i contra els dolents, que entrarà en uns personatges dels quals costa molt sortir-ne. Deixar de fer de dolent, al teatre i a la vida, no és gaire fàcil.

HUMOR

PABLO CARBONELL I LOS TOREROS MUERTOS TORNEN A FIGUERES TRENTA ANYS DESPRÉS

El diumenge 27, al Teatre Municipal El Jardí (Figueres), a les 21h

Preu: 15€ - www.4tickets.es / www.festivalcomic.cat

L'any 1985, en ple declivi de la «Movida Madrileña», un showman polifacètic, un baixista gallec i un teclista argentí creaven el grup Los Toreros Muertos. El Festival Còmic vol recordar aquells temps en què la llibertat d'expressió s'exercia sense tants complexos com avui dia; aquell moment històric en què l'humor anàrquic i llibertari es podia utilitzar sense por de represàlies per part dels poders fàctics. L'única actuació a Figueres d'aquesta banda mítica va tenir lloc a la Plaça de l'Escorxador l'1 de maig de 1987. No hi havia ni recinte de barraques. Gairebé trenta anys més tard, Pablo Carbonell torna a la càrrega tant o més irreverent, transgressor i satíric. Un concert-espectacle ple de circ, teatre i «agüita amarilla». Aquest espectacle clourà el Festival del Còmic que, entre dijous i diumenge, omplirà d´humor la ciutat de Figueres.