Aquell primer diumenge de Pasqua, tres dones amigues de Jesús varen anar a veure el seu sepulcre. Anaven a ungir-lo per deixar acabada la seva sepultura perquè l'estimaven. Era -pensaven- l'única cosa que encara podien fer per ell. No esperaven res més. Era el seu homenatge a Jesús, el gran home, el gran mestre, el qui les havia captivat i omplert d'esperança... i tot s'havia acabat. Però troben que el sepulcre és obert, la pedra que el tancava està apartada i el cos no hi és. I de sobte, sense pensar-ho, el gran anunci, el joiós anunci del missatger de Déu:?«Per què busqueu entre els morts aquell que viu? No és aquí. Ha ressuscitat. Recordeu el que us deia a Galilea... el veureu a Galilea».

La primera cosa que fan elles és anunciar-ho als deixebles. Però, com explica l'evangeli de Lluc, que escoltem a la vetlla pasqual, als apòstols aquesta història els semblà una quimera i no se la cregueren.

Actituds per viure la Pasqua:

Primera actitud:?desig d'acostar-se a Jesús perquè l'hem conegut i es fa estimar. L'interès, el desig, l'amor per acostar-s'hi, perquè és un gran mestre, que ofereix una gran doctrina, un gran home... però sembla que no el veiem per enlloc, com si s'hagués quedat a la sepultura. I com aquelles dones, també el recordem, fins i tot en fem memòria, fins i tot ens preguntem què podem fer per ell...

Segona actitud: creure per veure i no al revés. Nosaltres volem «veure per creure». És a dir, volem comprovacions, volem demostracions, tal com les entenem en l'ordre material... només el podem veure amb els ulls de la fe, i en podem tenir experiència si primer ens fiem de l'anunci que rebem per part de molts missatgers. Alguns pensareu:?tenim dubtes!?En les aparicions de Jesús ressuscitat als seus amics, se'ns indiquen també els seus dubtes:?no fan cas del testimoni de les dones, no s'ho acaben de creure, es pensen que és un fantasma. Tomàs, si no el pot tocar, no s'ho creurà...

Tot és molt semblant als nostres dubtes, que superem quan tenim l'experiència de trobar-nos cara a a cara amb el Senyor[...] (extret del Full Parroquial)