realment el senyor ha ressuscitat!

26.03.2016 | 07:28
realment el senyor ha ressuscitat!
realment el senyor ha ressuscitat!

Aquell primer diumenge de Pasqua, tres dones amigues de Jesús varen anar a veure el seu sepulcre. Anaven a ungir-lo per deixar acabada la seva sepultura perquè l'estimaven. Era -pensaven- l'única cosa que encara podien fer per ell. No esperaven res més. Era el seu homenatge a Jesús, el gran home, el gran mestre, el qui les havia captivat i omplert d'esperança... i tot s'havia acabat. Però troben que el sepulcre és obert, la pedra que el tancava està apartada i el cos no hi és. I de sobte, sense pensar-ho, el gran anunci, el joiós anunci del missatger de Déu:?«Per què busqueu entre els morts aquell que viu? No és aquí. Ha ressuscitat. Recordeu el que us deia a Galilea... el veureu a Galilea».
La primera cosa que fan elles és anunciar-ho als deixebles. Però, com explica l'evangeli de Lluc, que escoltem a la vetlla pasqual, als apòstols aquesta història els semblà una quimera i no se la cregueren.
Actituds per viure la Pasqua:
Primera actitud:?desig d'acostar-se a Jesús perquè l'hem conegut i es fa estimar. L'interès, el desig, l'amor per acostar-s'hi, perquè és un gran mestre, que ofereix una gran doctrina, un gran home... però sembla que no el veiem per enlloc, com si s'hagués quedat a la sepultura. I com aquelles dones, també el recordem, fins i tot en fem memòria, fins i tot ens preguntem què podem fer per ell...
Segona actitud: creure per veure i no al revés. Nosaltres volem «veure per creure». És a dir, volem comprovacions, volem demostracions, tal com les entenem en l'ordre material... només el podem veure amb els ulls de la fe, i en podem tenir experiència si primer ens fiem de l'anunci que rebem per part de molts missatgers. Alguns pensareu:?tenim dubtes!?En les aparicions de Jesús ressuscitat als seus amics, se'ns indiquen també els seus dubtes:?no fan cas del testimoni de les dones, no s'ho acaben de creure, es pensen que és un fantasma. Tomàs, si no el pot tocar, no s'ho creurà...
Tot és molt semblant als nostres dubtes, que superem quan tenim l'experiència de trobar-nos cara a a cara amb el Senyor[...] (extret del Full Parroquial)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Milo Rau reflexiona sobre els refugiats a «Mitleid (Compassió)», estrena al Temporada Alta

Un dels capdavanters del teatre documental europeu es pregunta sobre els límits de la compassió i...

ERC demana donar a Barcelona l´oli de Dalí que el Rei té al seu despatx

El grup d'ERC al Senat ha recuperat una petició que va fer l'any 2009 sobre el quadre de Salvador...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema