Un llibre explica Girona com a capital política, econòmica i educativa

Els historiadors Mònica Bosch i Joaquim M. Puigvert firmen «Girona en l'època contemporània. Les capitalitats de la ciutat», presentat ahir

15.04.2016 | 10:32
La plaça del Vi de Girona, any 1911.

Els historiadors Mónica Bosch i Joaquim M. Puigvert firmen Girona en l'època contemporània. Les capitalitats de la ciutat, un nou llibre de la Col·lecció Història de Girona, editat per l'Ajuntament, i que es va presentar ahir.
El volum, que va anar precedit d'una exposició del mateix títol al Museu d'Història de Girona, explica com la construcció de la ciutat obeeix en bona part a la suma de capitalitats que va aglutinar a partir del segle XIX.
Així, el paisatge urbà i l'arquitectura de la Girona contemporània respon al fet que va esdevenir el centre polític, econòmic, educatiu i eclesiàstic, a més de ser la capital provincial.
Els autors sostenen que la Girona d'avui és més deutora del segle XIX i de les quatre primeres dècades del XX, que no pas del passat medieval i modern, «encara que els testimonis materials que ens han arribat d'aquelles èpoques singuin magnífics», afirmen al pròleg.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema