Un llibre explica Girona com a capital política, econòmica i educativa

Els historiadors Mònica Bosch i Joaquim M. Puigvert firmen «Girona en l'època contemporània. Les capitalitats de la ciutat», presentat ahir

15.04.2016 | 10:32
La plaça del Vi de Girona, any 1911.

Els historiadors Mónica Bosch i Joaquim M. Puigvert firmen Girona en l'època contemporània. Les capitalitats de la ciutat, un nou llibre de la Col·lecció Història de Girona, editat per l'Ajuntament, i que es va presentar ahir.
El volum, que va anar precedit d'una exposició del mateix títol al Museu d'Història de Girona, explica com la construcció de la ciutat obeeix en bona part a la suma de capitalitats que va aglutinar a partir del segle XIX.
Així, el paisatge urbà i l'arquitectura de la Girona contemporània respon al fet que va esdevenir el centre polític, econòmic, educatiu i eclesiàstic, a més de ser la capital provincial.
Els autors sostenen que la Girona d'avui és més deutora del segle XIX i de les quatre primeres dècades del XX, que no pas del passat medieval i modern, «encara que els testimonis materials que ens han arribat d'aquelles èpoques singuin magnífics», afirmen al pròleg.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema