Un estudi confirma que els asmàtics tenen més tendència a la depressió

26.04.2016 | 07:20

Les malalties respiratòries cròniques, com l'asma, estan associades amb més prevalença de simptomatologia depressiva i d'ansietat, especialment en els ancians, segons un estudi de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR). Pneumòlegs especialistes i psicòlegs de SEPAR, que té la seva seu central a Barcelona, han realitzat una investigació que ha analitzat la influència de la simptomatologia ansiosa i depressiva en la qualitat de vida de persones asmàtiques, en diferents grups d'edat.
«La cronicitat de l'asma té fort impacte en les activitats diàries dels pacients. En ser una malaltia crònica, en la gran majoria dels casos, comporta un empitjorament de la qualitat de vida, especialment en els adults grans», va explicar ahir el doctor Francisco Javier González Barcala, pneumòleg de la SEPAR i autor de l'estudi «Influència de l'ansietat i la depressió en la qualitat de vida relacionada amb l'asma en diferents grups d'edat». L'estudi, que serà presentat en el Congrés Nacional de Granada, ha trobat diferències significatives entre els grups d'edat en relació amb la qualitat de vida vinculada amb l'asma.
Segons l'índex de mesurament Mini Asthma Quality of Life Questionnaire, de la mostra de pacients englobats a l'estudi, el grup de més edat presentava pitjor qualitat de vida. Les conclusions també revelen diferències importants en les subescales d'ansietat i depressió, amb puntuacions més altes en ansietat en el grup de mitjana edat i en depressió en el de grans, en comparació al grup de joves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema