Una exposició llueix les celebritats de Google fotografiades a la Costa Brava

CaixaFòrum Girona i els 18 establiments de Costa Brava Hotels de Luxe mostren imatges històriques de John Wayne, Elisabeth Taylor o Leo Messi

28.04.2016 | 12:12
Una exposició llueix les celebritats de Google fotografiades a la Costa Brava

John Wayne (228 milions de cerques), Elisabeth Taylor (205 milions) i Leo Messi (151 milions). Algunes de les celebritats més buscades al cercador Google han estat fotografiades a la Costa Brava, com mostra l'exposició de fotografies "Costa Brava. Glam & Click", inaugurada ahir al CaixaFòrum Girona i a 18 establiments de l'associació Costa Brava Hotels de Luxe.

Walt Disney, Rock Hudson, Kirk Douglas, Franc Sinatra, Salvador Dalí o Lady Di són altres dels personatges famosos que han visitat les comarques gironines i la seva imatge ha quedat immortalitzada en els retrats que diferents fotògrafs van realitzar entre l'any 1950 i l'actualitat per a l'agència EFE, organitzadora i productora de l'exposició, amb l'Obra Social La Caixa i Costa Brava Hotels de Luxe.

David Álvarez, periodista de l'agencia EFE i comissari de l'exposició, va explicar ahir en la presentació al CaixaFòrum que "la història de la Costa Brava la tenim tota repartida en el gran l'arxiu gràfic d'EFE, que té en el seu conjunt 16 milions d'imatges".

Álvarez ha fet el treball de recerca que ha conduït a un total de 101 fotografies que han estat degudament copiades i ampliades per ser exposades als diferents hotels de luxe de l'Empordà, La Selva i Pla de l'Estany, amb la incorporació d'un codi QR que permet desenfundar el mòbil i accedir amb un clic a informació complementària. S'han mantingut els textos originals dels peus de foto, tal com es van redactar a cada època, de manera que l'exposició és també un exercici de periodisme.

La foto més recent correspon a l'actuació l'estiu passat del cantant Sting al festival de Cap Roig, un escenari que ha permès portar a la Costa Brava icones de l'escena com Diana Ross, Enrique Iglesias o Alejandro Sanz.

La representació gironina l'encapçalen Salvador Dalí, que apareix al seu domicili de Port Lligat acompanyat per Walt Disney i l'escriptor Josep Pla. "Costa Brava. Glam & Clic" és una idea original del difunt empresari turístic Climent Guitart. L'exposició defuig el convencional ordre cronològic per classificar les imatges en funció del nombre de recerques a Google que ha rebut cadascun dels personatges que en algun moment ha visitat la Costa Brava.

Les exposicions es poden visitar al CaixaFòrum Girona (20 fotos) i als 18 hotels de luxe de l'associació, amb entrada gratuïta oberta a tothom. Cada hotel ha escollit les imatges més relacionades amb la seva situació geogràfica. Algunes de les fotos es repeteixen en un i altre hotel.

La mostra es podrà visitar fins el 30 de setembre i, a partir d'aquesta data, tindrà una recorregut per diverses poblacions de les comarques gironines. La inauguració oficial tindrà lloc la tarda de dijous a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar.

A la roda de premsa de presentació hi han participat Critina Cabañas, presidenta de Costa Brava Hotels de Luxe, Josep M. González, director de l'àrea de negoci de Caixabank a Girona ciutat i Rosa Gil, directora del CaixaForum Girona, a més de David Álvarez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema