Els personatges ferits de Lacuesta i Campo

Un adolescent desaparegut (Àlex Moner) torna quan ja el donaven per mort a la pel·lícula «La propera pell»

29.04.2016 | 07:25

Una galeria de personatges amb ferides metafòriques o reals, que tenen en comú el seu desig d´esborrar-les i construir-se una nova pell, són els protagonistes de la pel·lícula La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo i presentada ahir al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga.
«Tots volem ser diferents, i hem explicat això però portat a l´extrem», ha afirmat Lacuesta, que creu que el missatge de la pel·lícula es resumeix en: «si no trobem l´amor, inventem-lo al preu que sigui».
En la pel·lícula, un adolescent desaparegut (Alex Monner) torna després de vuit anys, quan tots el donaven per mort, i s´incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició, però a poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d´un impostor.
Segons Lacuesta, el principal repte d´aquest projecte és que «fos un thriller molt escrit, molt pautat i amb una escriptura molt tancada, però que tingués un punt de vida», i el més complicat va ser «la feina de capes, insinuar quan menteix un personatge».
El detonant d´aquest guió que van començar a escriure el 2004 van ser dues notícies aparegudes en els diaris en aquella època sobre persones que apareixien després de molts anys desaparegudes, en uns casos impostors i en d´altres no, però després es van allunyar de les històries reals, va explicar Isa Campo.
Van tenir clar que la localització del rodatge «havia de ser un personatge més» i van elegir Sallent de Gállego (Osca), «un lloc molt bell però agrest i hostil per a un personatge que arriba d´un centre de menors a refer la seva vida, i un poble petit on tothom es coneix i tothom parla de tot».
La pel·lícula tracta com es configura la identitat a través de la memòria, que té dos instruments, l´oblit i el record, i com els personatges construeixen nous vincles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema