El Papa diu que els abusos a menors són una tragèdia i demana que es castiguin

Va demanar ahir castigar severament els autors d'abusos a menors, a la plaça de Sant Pere de la Ciutat del Vaticà, després del rés

02.05.2016 | 07:21
El Papa saluda els fidels durant la pregària del Regina Coeli.

El papa Francesc va qualificar ahir de "tragèdia" els abusos sexuals comesos cap a menors i va demanar "castigar severament" els abusadors que realitzin aquest tipus de delictes. "Això és una tragèdia. No hem de tolerar els abusos sobre els menors. Hem de defensar els menors i hem de castigar severament els abusadors", va assenyalar Francesc després de la pregària del Regina Coeli, que substitueix l'Àngelus durant el temps pasqual.
El Papa va improvisar aquesta crida després de saludar els membres de l'associació Meter, compromesa en la lluita contra qualsevol forma d'abusos a menors i que es trobaven presents a la plaça de Sant Pere. Francesc sempre s'ha mostrat molt preocupat pels casos de pederàstia i fins i tot ha arribat a demanar perdó pels casos d'abusos que han esquitxat l'Església en els últims anys.
Durant el seu ministeri, que va començar el març de 2013, ha instituït una Comissió per a la tutela dels menors, encarregada de prevenir els casos de pederàstia entre els religiosos.
En el seu papat, a més, es va començar a jutjar l'exnunci apostòlic (diplomàtic) en la República Dominicana, Józef Weso?owski, acusat d'abusar reiteradament de nens a l'illa del Carib i que va morir d'un infart poc després de començar el procés i sense que arribés a rebre mai una condemna en ferm.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema