El festival Castell de Peralada, coincidint amb el seu 30è aniversari, ha creat Campus Peralada, en què oferirà espais orientatius i educadors que facilitin l'experiència i el contacte dels joves amb l'escenari.

El campus està dirigit a alumnes de diversos centres oficials de música o dansa de les comarques gironines, i en aquesta primera fase del projecte es comptarà amb la participació de diferents institucions i equipaments de Peralada, Figueres i Girona.

El director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, va explicar ahir: «Ens trobem just en l'embrió d'un projecte que el que fa és ordenar iniciatives que Peralada ja feia».

«Sempre ens ha preocupat que la gent del país pogués viure el festival de primera mà, amb aquest campus ordenem això i progressivament d'una forma modesta anirà creant en continguts perquè els nens i joves gironins puguin viure el festival de prop».

La voluntat és que «el festival tingui una funció educativa més gran de la que ja té i que els que vulguin dedicar-se, en un futur, a les arts escèniques puguin tenir una plataforma per poder acostar-se i viure'l de prop».

Aguilà va explicar que es tracta del primer acte d'un campus que volen que «generi moltes complicitats amb tots els equipaments educatius de la província perquè serveixi, no només per a la projecció internacional, sinó per a la gent que en un futur vulgui dedicar-se a compondre, cantar o ballar pugui viure de prop l'experiència».

Els alumnes del Campus de diferents disciplines assistiran a diversos espectacles, com el recital de piano de Lang Lang, l'espectacle de dansa d'Ailey II, l'assaig general de la nova producció del Festival, l'òpera Turandot, el concert d'Ezio Bossos o el recital Albert-Alberto d'Alberto García Demstres i Albert Guinovart.

D'altra banda, la soprano Sara Blanch -artista resident del Festival- guanyadora del Premi Extraordinari Festival Castell de Peralada del Concurs Viñas, actuarà a tres dels 23 espectacles d'aquesta edició, que se celebrarà entre el 7 de juliol i el 16 d'agost amb òpera, dansa, lírica, pop i jazz, que clausurarà Simply Xarxa.

En el marc del nou campus també s'han previst activitats culturals i pedagògiques dirigides al públic infantil de les colònies d'estiu de Peralada, amb la voluntat de despertar la curiositat per la música, participar en la seva formació intel·lectual i potenciar la seva sensibilitat, com per exemple una visita guiada a les instal·lacions del Festival.

El Festival de Peralada també serà present al Girona, Temps de Flors del 7 i el 15 de maig, i al pati de l'Ajuntament de Girona es podrà visitar un muntatge floral del grup Tetris, en homenatge a l'òpera Turandot, de G. Puccini.