La mostra de la cuina catalana a la Segona República arriba a Olot

09.05.2016 | 07:10
Una imatge de la mostra.

L'exposició itinerant Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència s'ha instal·lat a Olot, on dissabte va quedar inaugurada a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa amb una visita guiada a càrrec del mateix comissari, Sergi Freixes.
La mostra revisa la cuina catalana durant el "brillant i singular" període de la Segona República, una cuina que, com en tants d'altres ordres, a la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va experimentar una etapa renovadora i modernitzadora. Els organitzadors de la mostra asseguren que, tot i ser un tema força desconegut, la cuina catalana durant la Segona República "va tenir una importància cabdal i va ser un referent a Europa". I que no és casualitat que a l'elit mundial actual hi hagi cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o Joan Roca.
Dividida en deu àmbits, l'exposició repassa el context històric, recull receptes de l'època i instruments i mobiliari de cuina, així com cartells i fotografies.
El dissabte 4 de juny, també a la Sala Oberta 2, s'ha programat a les 17 hores la conferència L'art de la cuina en temps difícils, relacionada amb l'exposició.
La mostra forma part del programa d'exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa) porten a diverses poblacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema