L'exposició itinerant Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència s'ha instal·lat a Olot, on dissabte va quedar inaugurada a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa amb una visita guiada a càrrec del mateix comissari, Sergi Freixes.

La mostra revisa la cuina catalana durant el "brillant i singular" període de la Segona República, una cuina que, com en tants d'altres ordres, a la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va experimentar una etapa renovadora i modernitzadora. Els organitzadors de la mostra asseguren que, tot i ser un tema força desconegut, la cuina catalana durant la Segona República "va tenir una importància cabdal i va ser un referent a Europa". I que no és casualitat que a l'elit mundial actual hi hagi cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o Joan Roca.

Dividida en deu àmbits, l'exposició repassa el context històric, recull receptes de l'època i instruments i mobiliari de cuina, així com cartells i fotografies.

El dissabte 4 de juny, també a la Sala Oberta 2, s'ha programat a les 17 hores la conferència L'art de la cuina en temps difícils, relacionada amb l'exposició.

La mostra forma part del programa d'exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa) porten a diverses poblacions.