Els arqueòlegs troben un esquelet de tortuga i fòssils de fulles al Camp dels Ninots

L'equip del jaciment oferirà una visita oberta al públic dissabte dia 21 i s'inaugurarà un circuit turístic que explica les descobertes

14.05.2016 | 00:00
Un moment dels treballs.
Un moment dels treballs.

La represa de les excavacions arqueològiques al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella ha donat en pocs dies les primeres troballes, com ara els fòssils d'un esquelet de tortuga i empremtes de fulles, han informat en un comunicat els responsables dels treballs, que es mostren «optimistes» respecte a la possibilitat de trobar més restes.
Un grup de restauradors recuperarà les restes que es vagin trobant. Durant la setmana entrant, un altre grup de geòlegs associats a l'equip visitarà el jaciment.
La setmana passada es va iniciar l'excavació del Camp dels Ninots, que s'allargarà fins al 3 de juny. Serà la primera excavació després que l'any 2014 no hi hagués campanya i que l´any passat s'hi fes una prospecció per tenir un registre continu dels sediments del volcà i per conèixer-ne l'estructura. Enguany tornen els treballs d'excavació pròpiament dits al sector de l'Argilera amb l'objectiu de recuperar nous fòssils.
El moviment de terres ja es va fer la setmana passada però l'excavació no va poder començar en condicions fins el dimecres a causa de la pluja. Amb el temps més estable, l'equip ja ha fet les primeres troballes.
Pel que fa a les tasques de divulgació, l'equip atendrà la visita de les escoles i de l'institut de Caldes de Malavella i, el dissabte 21 a les 11 del matí, s'organitzarà una visita oberta al públic interessat a saber les troballes que s'hi hauran fet.
A més, enguany s'aprofitarà la campanya d'excavació per inaugurar el circuit turístic de Camp dels Ninots que dóna in situ una àmplia explicació de diversos aspectes del Camp dels Ninots a través de panells informatius instal·lats al llarg del jaciment.
L'equip de l'IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) està compost per geòlegs, paleontòlegs, arqueòlegs i estudiants del Màster d'Arqueologia de la Universitat Rovira i Vigili.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El Museu d´Art recuperarà els 9.000 euros de les pintures falses de Pere Mates

Clusellas ha avançat que l'any vinent faran una exposició on confrontaran els quadres autèntics i...

Sergio Blanco busca «submergir l´espectador en la dinàmica del thriller» a «La ira de Narciso»

Sergio Blanco busca «submergir l´espectador en la dinàmica del thriller» a «La ira de Narciso»

Dirigeix a l'actor Gabriel Calderón, a qui defineix com "una veritable bèstia teatral", en un...

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

Costen 500 euros i també es poden comprar vestits o fòssils a bon preu

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema