Una dotzena de museus catalans s'ha sumat a la plataforma Google Art Project gràcies a l'acord assolit per l'empresa amb el Departament de Cultura, que es va presentar ahir a propòsit dels actes del Dia Internacional dels Museus.

Els museus catalans que a partir ara s'incorporen a la plataforma de Google, que va néixer amb l'objectiu de millorar l'accés a l'art, se sumen als tres que ja formaven part d'aquesta: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó.

Des de la seva creació al febrer del 2011, Google Art Project ha acumulat més de 250.000 imatges de 13.000 artistes gràcies a la col·laboració amb 775 institucions, entre les quals es troben la Tate Britain de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o la Galleria degli Uffizzi de Florència (Itàlia).

Gràcies a la plataforma, els usuaris poden accedir a través de Google Street View a l'interior dels museus i fer una visita en visió panoràmica de 360 graus i visualitzar peces destacades de les col·leccions a través d'imatges de gran resolució. La localitat de Sitges és la seu de quatre dels museus que se sumen al projecte: el Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Museu Romàntic i el Palau Maricel, i la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

De la província de Barcelona, s'incorporen a la plataforma les obres del Museu de Ciències Naturals de la capital catalana, la Fundació Municipal Joan Abelló, de Mollet del Vallès, i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, de Terrassa. A més, els museus tarragonins d'Art Modern i Nacional Arqueològic són altres de les institucions que s'afegeixen al projecte, que també incorporarà les obres de la Fundació Pau Casals del Vendrell (Baix Penedès) i el Museu d'Art Jaume Morera, de Lleida (Segrià). Es preveu que, en una segona fase, s'afegeixin a la plataforma dotze museus.