El ritme que marquen els Dj's i les tapes com a complement gastronòmic no estan renyits amb la solemnitat de les impressionats i exclusives col·leccions d'art medieval que atresora el Museu d'Art de Girona, que dissabte oferirà actuacions i menjar per celebrar la Nit Europea dels Museus.

L'efemèride no és exclusiva del Museu d'Art ja que els sis museus gironins, sota la marca Gironamuseus, tornen aquest any a unir-se amb el CaixaFòrum Girona per celebrar conjuntament la Nit Europea dels Museus.

Aquest dissabte, dia 21 de maig, els museus de la ciutat i el CaixaForum oferiran una jornada de portes obertes que començarà a les 18 h i s'allargarà fins a la mitjanit (excepte la Casa Masó, que oferirà visites guiades en l'horari habitual) i diverses actuacions i espectacles simultanis que acabaran amb una festa als jardins del Museu d'Art.

El Museu del Cinema, la Casa Masó i el CaixaForum Girona acolliran les primeres actuacions a les 19.30 h. Les del Museu d'Història dels Jueus, el Museu d'Història de Girona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona es duran a terme una hora més tard, a les 20.30 h.

La vetllada acabarà a les 21.30 h amb un fi de festa als jardins del Museu d'Art que unirà gastronomia i música fins a la mitjanit, amb una sessió de DJ a càrrec de Dom Jordi-Play Pause.

Aquesta sessió musical, que proposa una fusió de música i art, estarà ambientada amb diverses projeccions relacionades amb els museus gironins.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va dir ahir en roda de premsa que «obrir les portes dels museus és obrir les portes de l'essència de nosaltres mateixos».

El director del Museu del Cinema, Jordi Pons, va explicar que la voluntat és «atraure nous públics als museus, en un àmbit festiu i cultural».

El director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, va remarcar que es pretén «posar a l'abast, d'una manera atractiva, els museus i el propi patrimoni».

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Francesc Ten, va posar èmfasi en la necessitat de «posar facilitats als nous públics» de la cultura.

Fins a un total de 83 centres de Barcelona obriran gratuïtament les seves portes aquest dissabte, amb una àmplia oferta d'exposicions, concerts, circ, màgia, projeccions, performances, tallers, visites guiades i dramatitzades, recitals poètics i activitats per a tothom.

Els centres de les comarques gironines també han subscrit la iniciativa. A l'Empordà, el Museu d'Empúries, el Museu de l'Exili de la Jonquera o el Museu del Joguet de Figueres s'hi han apuntat.