Twitter va anunciar ahir que fotos, vídeos, gifs i enquestes deixaran d'ocupar espai en els tuits, que compten amb un límit d'extensió de 140 caràcters. Tampoc ho faran les referències a altres tuits (cites), ni les mencions a altres usuaris en les respostes, uns canvis que es faran efectius en «els pròxims mesos». Els enllaços, però, seguiran menjant part dels caràcters disponibles, encara que la xarxa no descarta estudiar la possibilitat de canviar això més endavant.

«Investiguem sempre com fer que els tuits puguin ser més expressius», va indicatrel conseller delegat de la companyia de microblogging en un comunicat. El límit de caràcters ha estat alhora senyal d'identitat de Twitter -és aquesta brevetat la que ha contribuït a l'èxit de la seva immediatesa- i maldecap per als seus usuaris. Tot i que la tecnològica californiana no ampliarà de moment aquest nombre, amb aquesta maniobra sí que dóna una mica d'aire als que han hagut de fer filigranes perquè els seus missatges quadressin en un espai tan limitat. Escurçar paraules o adjuntar imatges amb captures de textos més llargs són maniobres freqüents d'una picaresca tuitera que ha buscat formes eficaces de fer-se entendre.

A més d'aquells que afecten al límit de la composició, la companyia nord-americana ha fet públiques altres modificacions relatives als tuits. En el futur, els usuaris podran tant citar tuits propis com retuitearse a si mateixos. Així mateix, quan es comenci un tuit amb l'esment a una altra persona ja no serà necessari que un punt precedeixi al nom del destinatari perquè aparegui en el timeline de tots els seus seguidors.