La reforma d´una masia del Baix Empordà, obra del despatx Arquitectura-G, integrat pels arquitectes Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta, ha guanyat el Premi d´Arquitectura de les Comarques Gironines, que s'ha lliurat aquesta nit.

L´equip integrat per Josep Fuses i Joan Maria Viader ha rebut una menció del jurat i també l´anomenat Premi de l´Opinió, que es decideix per votació de persones vinculades al sector, per l´edifici de recepció de visitants del Museu Arqueològic d´Empúries, a l´Escala.

En la categoria d´Espais Exteriors s´ha proclamat guanyadora la intevenció Lluna Plena a Olot, que porta la firma d´Eduard Callís i Guillem Moliner. L´apartat Espais Efímers va ser declarat desert pel jurat.

Els premis s'han lliurat aquest vespre a la seu de la demarcació gironina del Col·legi d´Arquitectes. La gala de l´arquitectura gironina ha inclòs la inauguració de l´exposició dels 16 projectes seleccionats pel jurat en aquesta edició dels premis.

L´exposició, que inclou croquis, plànols, imatges i memòries, comissariada pel col·lectiu La Mosca, es podrà veure fins el dia 19 de juny i després iniciarà una itinerància a Figueres i Olot, per retornar al novembre a Girona.

Sobre la reforma d´una àmplia masia del Baix Empordà premiada, el jurat ha dit que es va actuar «amb modèstia, discreció i només allà on era absolutament necessari» i que «els espais vells i els nous s´han fusionat amb una harmonia fluïda partint dels hàbits de la vida de la família».

Sobre l´edifici de recepció d´Empúries, el jurat ha dit: «Estableix un diàleg amb l´entorn natural i les condicions topogràfiques del jardí i crea, així, un accés al recinte, en el qual destaca més l´expressió tectònica a través d´una construcció austera i inacabada que el seu valor com a objecte.

I Lluna Plena a Olot: «Se li ha aportat vida amb una acurada orquestració d´espai, llum i materials. És un projecte sorprenent» amb «una gran densitat d´idees».