Paisatges de Cusachs, Fortuny i Rico llueixen a la Fundació Mascort

La institució mostra a la seva exposició d'estiu a Torroella de Montgrí 108 obres de Ramon Mascort, entre les quals hi ha un Picasso

06.06.2016 | 07:15
Rosa Maria Creixell, comissària.

Paisatges humans, naturals o bèl·lics. Aquests són els protagonistes de la nova exposició d'estiu de la Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, a Torroella de Montgrí.
La mostra compta amb 108 obres d'una quarantena d'autors reconeguts com Josep Cusachs, Marià Fortuny, Martín Rico, José Navarro, Joaquín Luque Rosselló o Arcadi Mas, entre d'altres.
Més de la meitat d'aquestes, gairebé un 80%, són pintures poc conegudes, provinents de la col·lecció pròpia de Ramon Mascort, que mai abans s'havien exposat.
La mostra, que ocupa vuit sales, segueix el cicle iniciat l'any passat entorn el concepte Visions i mostra peces de pintors catalans i espanyols d'entre el 1800 i el 1950.
Naranjos en la Huerta del Retiro, Maniobra de división, Copia de dos Cabezas de La rendición de Breda de Velázquez o un petit retrat primerenc de Joaquim, El del sol, fet per Picasso, són algunes de les obres més destacades.
«Són obres molt poc conegudes, és la pintura més humil d'aquests artistes; la que et permet entendre i conèixer els pintors», va explicar la comissària de l'exposició, Rosa Maria Creixell.
Paisatges on es mostra l'espectacularitat de la naturalesa, paisatges amb figueres humanes o fins i tot de temàtica militar. El paisatge és el protagonista absolut de l'exposició Pintura espanyola a la Col·lecció Mascort. Visions 1800-1950, que es podrà visitar fins el proper 16 d'octubre.
Recull un total de 108 obres d'una quarantena de pintors, entre ells alguns de catalans però també d'altres indrets de l'Estat espanyol, principalment d'Andalusia. Ramon Mascort ha anat recopilant totes aquestes peces perquè li agradaven, va explicar la comissària de la mostra, doctora en Història de l'art i professora a la UB.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema