Sigueu benvinguts als indrets del Bisbat de Girona que heu escollit per passar algunes setmanes o alguns dies, per viure-hi les vacances, descansar, gaudir de la natura, divertir-vos i descobrir pobles i ciutats amb història, tarannà, costums i patrimoni cultural que us poden sorprendre gratament. Segurament us trobreu en família, retrobareu o fareu amics, i coneixereu altres persones. Per això, aquest és temps de descans i d'enriquiment personal.

Estic convençut que tots desitgeu recuperar forces i ànims, i de descarregar les tensions viscudes durant els mesos de treball i d'exercici de les vostres responsabilitats.

Desitjo que aquí us trobeu com a casa vostra, ben servits pels nostres hotelers, restauradors, responsables dels càmpings i servidors públics. Sobretot desitjo que us sentiu ben acollits a les nostres parròquies i comunitats crisitanes pels preveres, diaques i fidels, ja sigui per participar en les celebracions de la fe i en les pregàries, perquè necessiteu algun servei de l'Església, o per interessar-vos pel patrimoni cultural que hem heredat de moltes generacions, i que és manifestació de les arrels cristianes del nostre poble.

Alhora, us prego amb humilitat que penseu en totes aquelles persones que amb el seu treball i dedicació estan al vostre servei. Segur que us serviran tan bé com sigui possible, però no oblideu la seva dignitat i el respecte que els és degut.

Cal harmonitzar la vida dels ciutadans que han de treballar amb els qui gaudiu d'uns dies més de llibertat i de temps liure, fins i tot durant el vespre o la nit. Penseu-hi quan organitzaeu o participeu en activitats de lleure i diversió.

Us aconsello que no us limiteu a mirar, sinó que sigueu capaços de «contemplar», perquè aleshores descobrireu, no només allò més superficial, sinó l'entranya i l'esperit d'aquests indrets i la seva gent. Aleshores tornareu a casa vostra, no solament descansats, sinó enriquits i humanitzats. (extret del Full Parroquial).