El fenomen del piano contemporani, el jove xinès Lang Lang, obrirà avui dijous les actuacions musicals del festival de Peralada amb la totalitat de les entrades exhaurides, va informar ahir l'organització. El festival quedarà de fet inaugurat amb un còctel-sopar a les 8 del vespre al qual només es pot accedir amb invitació, en un acte que convoca Carmen Mateu de Suqué, presidenta d'un festival de música que aquest any commemora el seu trentè aniversari.

A les 10 de la nit es donarà inici al recital inaugural a càrrec de Lang Lang, amb un repertori d'obres de Txaikobski, Bach i Chopin.

Si Lang Lang ha exhaurit entrades, també ho ha fet o està a punt d'aconseguir-ho l'artista Pink Martini, que s'acompanya de l'Orquestra de Portland per oferir el seu sensual show vintage.

El cap de setmana el completa Alfonso Vilallonga amb una particular interpretació de temes de la cançó francesa, divendres, als jardins del restaurant.

D'altra banda, la Fundació Castell de Peralada ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per patrocinar les activitats que realitza la institució barcelonina, segons un comunicat fet públic ahir.

Acord

La directora de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, i la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Mariona Carulla, han estat les encarregades de la firma de l'acord.

Els gestors del Palau de la Música volen «agrair el suport d'institucions com la Fundació Castell de Peralada, que al costat d'altres companyies i particulars contribueixen, amb les seves aportacions econòmiques a dinamitzar la vida artística i l'activitat dels cors de l'entitat».