A "fugiRfugi", 40 artistes sacsegen consciències per la crisi dels refugiats

Una vuitantena de persones van assistir ahir a la inauguració de la mostra, que serà a la Casa Empordà de Figueres fins al 21 d'agost

10.07.2016 | 00:00
Un moment de la "performance" que va tenir lloc ahir al migdia

Una vuitantena de persones van assistir ahir a la inauguració de l'exposició multidisciplinària i col·lectiva fugiRfugi a la Casa Empordà de Figueres. L'exposició, que es va ?obrir al públic ahir al migdia, pertany al cicle expositiu Empordoneses que mostra obra d'una quarantena d'artistes.
Pilar Farrés, coordinadora del cicle, va recordar en el seu parlament inaugural que la mostra neix de la "voluntat de sacsejar conciències arran de la tragèdia humanitària que viu Europa des d'ara fa un any amb l'arribada massiva de refugiats". Per la seva banda, Narcís Coderch, l'artista convidat a fer la glosa, va assenyalar que "el que més ens neguiteja és no poder donar resposta a tots aquells que ara truquen a la porta d'Europa". Finalment Alfons Martínez, regidor de Cultura, va demanar responsabilitat a tots "i davant una tragèdia com aquesta no parlar d'Europa en tercera persona del singular sinó en primera en plural".
Durant la inauguració es va du a terme una performance de Clara Gassiot i es va representar la peça de dansa Willkommen, de la Companyia El Paller. fugiRfugi es podrà visitar fins al 21 d'agost, a la Casa Empordà (antic escorxador).
Els artistes paticipants són: Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà, Jacint Casademont, Alejandro Mañas, Pilar Farrés, Irene Gras i Jordi Font. També s'hi podran veure els treballs dels alumnes dels instituts A. Deulofeu, N. Monturiol, La Salle Figueres i Escolàpies de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema