El Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat està desenvolupant els primers implants que activen la resposta cel·lular del cos i que es començaran a usar per tractar aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic, un nou avanç en el camp de la medicina regenerativa.

El centre tecnològic català coordina el projecte europeu BIP-UPy, que té com a objectiu reduir el temps d'hospitalització i els riscos relacionats amb els tractaments, i en aquest marc estan desenvolupant la nova tecnologia per fabricar nous biomaterials per a implants mèdics. Segons han explicat els investigadors, els nous implants, que estan basats en tecnologies de polímers, oferiran una millor funcionalitat i biocompatibilitat.

En una primera fase, els implants estaran dirigits a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic.

Els investigadors han assegurat que el projecte "obre una innovadora porta en el camp de la medicina regenerativa, mitjançant el desenvolupament de nous polímers bioactius per a una nova generació d'implants mèdics". D'acord amb la seva investigació, "la millora en la funcionalitat d'aquests nous implants i la major biocompatibilitat que ofereixen conduirà a una evolució més favorable del pacient", reduint el temps d'hospitalització i d'altres riscos relacionats amb els tractaments actuals.

Tots aquests tractaments es traduiran en una major qualitat de vida del pacient i un descens en els costos d'atenció mèdica.