Crearan els primers implants per activar les respostes cel·lulars del cos

11.07.2016 | 00:00

El Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat està desenvolupant els primers implants que activen la resposta cel·lular del cos i que es començaran a usar per tractar aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic, un nou avanç en el camp de la medicina regenerativa.
El centre tecnològic català coordina el projecte europeu BIP-UPy, que té com a objectiu reduir el temps d'hospitalització i els riscos relacionats amb els tractaments, i en aquest marc estan desenvolupant la nova tecnologia per fabricar nous biomaterials per a implants mèdics. Segons han explicat els investigadors, els nous implants, que estan basats en tecnologies de polímers, oferiran una millor funcionalitat i biocompatibilitat.
En una primera fase, els implants estaran dirigits a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic.
Els investigadors han assegurat que el projecte "obre una innovadora porta en el camp de la medicina regenerativa, mitjançant el desenvolupament de nous polímers bioactius per a una nova generació d'implants mèdics". D'acord amb la seva investigació, "la millora en la funcionalitat d'aquests nous implants i la major biocompatibilitat que ofereixen conduirà a una evolució més favorable del pacient", reduint el temps d'hospitalització i d'altres riscos relacionats amb els tractaments actuals.
Tots aquests tractaments es traduiran en una major qualitat de vida del pacient i un descens en els costos d'atenció mèdica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema