Crearan els primers implants per activar les respostes cel·lulars del cos

11.07.2016 | 00:00

El Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat està desenvolupant els primers implants que activen la resposta cel·lular del cos i que es començaran a usar per tractar aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic, un nou avanç en el camp de la medicina regenerativa.
El centre tecnològic català coordina el projecte europeu BIP-UPy, que té com a objectiu reduir el temps d'hospitalització i els riscos relacionats amb els tractaments, i en aquest marc estan desenvolupant la nova tecnologia per fabricar nous biomaterials per a implants mèdics. Segons han explicat els investigadors, els nous implants, que estan basats en tecnologies de polímers, oferiran una millor funcionalitat i biocompatibilitat.
En una primera fase, els implants estaran dirigits a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aneurismes intracranials i disfuncions del sòl pèlvic.
Els investigadors han assegurat que el projecte "obre una innovadora porta en el camp de la medicina regenerativa, mitjançant el desenvolupament de nous polímers bioactius per a una nova generació d'implants mèdics". D'acord amb la seva investigació, "la millora en la funcionalitat d'aquests nous implants i la major biocompatibilitat que ofereixen conduirà a una evolució més favorable del pacient", reduint el temps d'hospitalització i d'altres riscos relacionats amb els tractaments actuals.
Tots aquests tractaments es traduiran en una major qualitat de vida del pacient i un descens en els costos d'atenció mèdica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema