És temps de dracs, batalles pel Tron de Ferro i traïcions i aventures màgiques en els Set Regnes. Joc de trons va confirmar ahir que és la gran producció televisiva de l'actualitat en aconseguir 23 nominacions als premis Emmy, inclosa una candidatura a millor sèrie dramàtica.

Els premis més importants de la indústria televisiva van anunciar els seus candidats en una cerimònia celebrada en el teatre Wolf de l'Acadèmia de la Televisió de Los Angeles amb els actors Anthony Anderson (Black-ish) i Lauren Graham (Les noies Gilmore).

Va anar d'un pèl que Joc de trons no igualés les 24 candidatures que va aconseguir el 2015 i tractarà de superar els 12 guardons que es va endur l'any passat, el rècord per a una producció en una sola gala.

La sèrie de fantasia èpica d'HBO, basada en els llibres de George R. R. Martin, va mostrar a més la fortalesa del seu repartiment coral en col·locar Peter Dinklage i Kit Harington com a nominats a millor actor secundari dramàtic, així com Lena Headey, Emilia Clarke i Maisie Williams com a candidates a millor actriu dramàtica de repartiment.

Per repetir l'Emmy al millor drama televisiu que va guanyar l'any passat, Joc de trons haurà de derrotar l'hereva de Breaking Bad, Better Call Saul; l'inquietant thriller tecnològic Mr. Robot; les veteranes House of Cards, Homeland i Downtown Abbey, i The Americans, una de les sorpreses del dia i que va deixar fora xous com Orange is The New BlackThe Good Wife.

Per la seva banda, els acudits polítics de Veep defensaran el guardó que van aconseguir el 2015 a millor sèrie de comèdia davant les aspirants Black-ish, Master of None, Modern Family, Silicon Valley, Transparent i Unbreakable Kimmy Schmidt.

Millor intèrpret dramàtic

Kevin Spacey, el temible Frank Underwood de House of Cards, sobresurt entre els actors que competiran per l'Emmy al millor intèrpret dramàtic. Kyle Chandler (Bloodline), Rami Malek (Mr. Robot), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Matthew Rhys (The Americans) i Liev Schreiber (Ray Donovan) completen aquesta categoria.