El 17% dels inscrits supera el curs impulsat per la UdG i el Celler de Can Roca sobre cuina al buit

Els vídeos d'aprenentatge, rodats al restaurant gironí i la Masia (I+R), han rebut 323.000 visites

19.07.2016 | 13:34

Gairebé 3.000 estudiants d'arreu del món, el 17% dels inscrits, han finalitzat amb èxit el curs impulsat pel Campus Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Girona (UdG) i El Celler de Can Roca per iniciar-se a la cuina al buit. Entre els quals, el 25% procedeixen de països llatinoamericans. La formació s'ha impartit amb la metodologia MOOC, molt estesa als Estats Units i basada en continguts d'accés gratuït a través d'Internet. En concret, el curs ha constat de 57 vídeos, tots rodats íntegrament a la cuina del restaurant gironí i la Masia (I+R), l'espai de desenvolupament creatiu dels germans Roca. Els audiovisuals han rebut 323.000 visites des del 2 de maig, quan va donar-se el tret de sortida a aquest MOOC, el més sol·licitat dels que la UdG ha ofert als seus alumnes durant el curs 2015-2016.

El curs 'Introducció a la cuina al buit del Celler de Can Roca' va començar el 2 de maig i va comptar amb més de 18.000 inscrits. Organitzat en sis mòduls i dinamitzat a través de la plataforma Miríada-X, el MOOC ha estat impartit per Salvador Brugués, cuiner especialista en aquesta tècnica culinària.

La cuina al buit s'emmarca en el corrent "del futur" de la cocció a baixa temperatura, que busca transformar els aliments del cru a la cocció amb "el màxim respecte" cap al producte, en paraules del xef Joan Roca.

El considerat com a millor cuiner del món, ha destacat que el curs respon al "compromís" del Celler amb la formació i la voluntat de "compartir el coneixement a d'altres latituds". Per al rector de la UdG, Sergi Bonet, aquest programa de formació "contribueix enormement a la vocació internacional de la Universitat de Girona, capaç d'atraure estudiants d'arreu del món".

Sistema innovador d'aprenentatge
El Massive Online Open Course (MOOC) és una tipologia de curs gratuït i a distància, molt estès als Estats Units, que pretén compartir i difondre coneixement a partir dels materials audiovisuals que els professors posen a disposició dels alumnes a través de la web i dels debats que es plantegen en l'aula global.

La UdG va ser una de les primeres universitats catalanes que es va sumar a la tendència anglosaxona dels MOOC i, des del curs 2012-2013, ha ofert diversos cursos que han comptat amb més de 15.000 inscrits d'arreu del món. Aquest curs acadèmic, a banda del MOOC sobre cuina al buit, també s'han ofert quatre opcions més: 'Química zero: eines per creuar el pont cap a la Universitat'; 'Màgia, ciència i secrets confessables'; 'Física Bàsica Aplicada: Medi ambient i tecnologia' i 'Canvis en el turisme contemporani'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema