L'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, extinent d'alcalde d'Urbanisme i exportaveu del grup municipal socialista, exvicepresident de la Diputació de Girona i, des del passat mes de gener, exdirector de Biblioteques, Arxius i Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma, ha reclamat per via judicial recuperar la plaça de director de Programes de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació.

Aquesta fundació, responsable de la formació continuada de la UdG, dirigida per Joaquim Velayos, ha considerat injustificada la petició de Pluma, que hi va treballar com a director de Programes del juliol de 2000 al juliol de 2003, quan era regidor de Cultura.

Pluma va ser cessat fa uns mesos pel nou govern de Carles Puigdemont de director de Biblioteques, Arxius i Patrimoni, càrrec al qual va accedir de la mà de l'anterior conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Aquest dimarts, Pluma va acudir al jutjat de Girona per reclamar una plaça laboral que la Fundació de la UdG considera que es va extingir després d'una reorganització interna de la seva estructura. Per aquesta raó, la Fundació troba injustificada la petició de Pluma, que ha decidit acudir a la Justícia perquè sigui qui decideixi.

Pluma era dimarts al Jutjat de Girona acompanyat del seu pare, Paco Pluma, el professor de la UdG Joan Manuel del Pozo i l'advocat i exdiputat socialista Joan Ignasi Elena, ara integrat al corrent Avancem.

Pluma s'ha negat en declaracions a aquest diari a comentar el que considera que són «afers privats». Per la seva part, Joaquim Velayos ha dit que «la Fundació té per norma no comentar la situació dels seus treballadors, extraballadors o treballadors en excedència».

Pluma va fer classes el curs passat al Departament d'Història de l'Art de la UdG com a professor associat.