Conferències, tallers, taules rodones, exposicions i fins i tot viatges organitzats figuren al programa d'activitats de la nova associació de sèniors Seguim Fent UdG, capitanejada pel doctor Josep Arnau i que convertirà els locals que la Universitat de Girona té al carrer Castell de Peralada en un nou pol d'efervescència cultural de la ciutat de Girona.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, va donar ahir suport a l'acte de presentació a la premsa d'una nova associació que té la singularitat, única a l'Estat espanyol, d'aglutinar no només el personal docent i investigador jubilat, sinó també el personal d'administració i serveis (PAS), i tindrà com a principal missió «aportar expertesa».

Segons el rector, «el model d'universitat pública ha de tenir a disposició la referència de l'expertesa» i «aquesta és una associació que ha de donar servei a la Universitat».

Les activitats començaran el mes de setembre o el mes d'octubre al carrer Castell de Peralada i estaran obertes a tota la ciutadania, si bé, com és de suposar, els principals destinataris són els extreballadors de la UdG, que gaudiren de condicions avantatjoses.

Josep Arnau va explicar que el tret de sortida el donarà al setembre un acte inaugural que comptarà amb la conferència La medicina i la pintura, a càrrec del doctor Joan Francisco Campo, representant de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill de la UdG. L'acte inclurà un concert de piano de Gemma Salsas.

Personatges històrics de la UdG com Joan Miró, Josep M. Nadal, Manel Poch, Victòria Salvador, Narcís Vila, Quim Nadal o Isabel Salamaña participaran com a ponents en conferències programades per tractar temes específics o bé en un cicle que abordarà el substrat pre UdG, és a dir, els intents de creació d'un centre d'estudis de grau superior en una ciutat que havia estat molts segles sense gaudir-ne.

L'associació Seguim Fent UdGha previst accions adreçades al seu propi col·lectiu entre les quals destaquen conferències aquestes conferències sobre els inicis de la UdG, el Col·legi Universitari de Girona i l'Escola Politècnica Superior.

També es proposaran conferències sobre ambits de recerca relatius a la contaminació acústica, qualitat de les aigües, geologia, botànica, història de l'art, educació, història, geografia, turisme i altres temes.

A més, s'oferiran cursos per ?exemple de llenguatge musical, pintura o iniciació als escacs, a més de programar un cicle d'anàlisi de les grans obres de la literatura universal des del punt de vista de la medicina.

Pel que fa a actes oberts a tota la ciutadania, l'associació organitzarà accions amb les càtedres universitàries per proposar, per ?exemple, taules rodones sobre temes d'actualitat. També s'oferiran visites als laboratoris de la universitat.

Els exprofessors Josep Arnau, Roser Batllori, Josep Cornellà i Hernán Hormazábal són els impulsors d'aquesta associació, que preveu sumar 140 persones.