La Fundació bancària La Caixa ha creat un consell assessor d'experts en investigació, entre els quals figuren Josep Baselga, Joan Massagué, Valentí Fuster i Pedro Alonso, per intensificar el seu suport a la investigació biomèdica, a la qual triplicarà les seves aportacions, fins als 90 milions d'euros el 2019.

L'Obra Social La Caixa considera una prioritat la investigació biomèdica, per la qual cosa ha constituït aquest consell assessor que serà l'encarregat de determinar les prioritats i orientarà les fórmules d'intervenció i seguiment, entre d'altres funcions.

Els doctors Josep Baselga, Joan Massagué, Valentí Fuster, Pedro Alonso, Juan Ignacio Cirac, Josefina Castellví, Andreu Mas-Colell, Victòria Camps, Javier Solana, Israel Ruiz i Pere Berga integren el consell assessor, que estarà presidit per Isidre Fainé i dirigit per Jaume Giró.

"El suport a la investigació mèdica constitueix un pilar fonamental en la promoció del benestar de les generacions futures", va declarar el president de la Fundació bancària i del Consell Assessor, Isidre Fainé, després de la reunió de l'organisme mantinguda ahir a Barcelona.

Fainé va remarcar que, "compromesa amb les persones i amb la societat, la Fundació bancària multiplicarà els recursos destinats a investigació de la mà dels millors experts, amb l'objectiu de maximitzar la seva eficiència i retorn".

Va afegir que el Pla Estratègic de la fundació 2016-2019 situa la investigació en un dels màxims nivells de prioritat, al costat de l'atenció a les necessitats socials i el suport a la cultura i a l'educació.