Dilluns celebrem la gran festa de Maria, la seva Assumpció, la seva Pasqua, la Mare de Déu d'agost.

- Celebrem que Maria, aquella dona que infantà el Messies, des del Calvari és la nostra mare i és glorificada al cel. Per això hem vingut a felicitar-la pel seu triomf.

- Recordem i creiem que Maria ha anat al davant de la resurrecció de la humanitat.

- Festa d'esperança. El que Déu ha realitzat en Maria és el futur que Déu vol per a nosaltres. Ella és la segona de la cordada, després del seu fill Jesucrist, i cadascun de nosaltres venim darrere, ara en el camí i, quan sigui el moment, en la meta.

- Per això, celebrant la Victòria de Jesucrist sobre el mal, el pecat i la mort, celebrem la victòria de la seva mare, Maria; i celebrem també anticipadament la victòria dels seus fills, que som nosaltres. Ara ho vivim per la fe, l'esperança i la caritat, i un dia esperem, per gràcia, amb plenitud. El futur del Fill i de la Mare serà el nostre futur. Per això la festa de la Mare és també la festa dels seus fills i filles. Junts, els fills i filles, contemplant la Mare podem proclamar:

Gràcies per Maria! Una dona com les altres, però plena de gràcia, immaculada, una dona que ha viscut i compartit l'amor de l'espòs a la llar! Gràcies per Maria! Una dona que ha conegut, com nosaltres, la dificultat de creure, però que, quan ha calgut, ha gosat dir sí a Déu sense pensar-s'hi gaire. Gràcies per Maria! Una mare que, com totes les mares, ha patit quan el nen ha agafat fred o el noi no ha tornat a casa a l'hora que havien quedat. Gràcies per Maria! Una dona valenta que ha fet costat al fill ultratjat i executat, dreta al peu de la creu i testimoni de la seva resurrecció. Gràcies per Maria! En mans de l'Esperit des de la concepció i que esperà, amb els apòstols, tot pregant, la seva manifestació prodigiosa el dia de la Pentecosta. Gràcies per Maria! Sempre invocada en la pregària, perquè coneix el camí d'arribar al cor de Déu. Gràcies per Maria! Advocada dels senzills i dels petits. Assumpta al cel, la glòria promesa a tots els qui creuen. Vós que sou la noia Verge, guardeu la meva mirada clara i pura. Vós, la dona beneïda d'entre totes, doneu-me l'alegria de saber fer feliços els altres. Vós, que sou la mare, feu que sempre em senti protegit a la vostra falda. Vós, que sou la plena de Vida, doneu-me la joia de viure, i que sempre brilli la meva alegria. Vós, que sou la Mare del Crist, [...] (extret del Full Parroquial).