El Petit Ésdansa'T de les Preses exhaureix les places disponibles

La novena edició inclourà un taller per aprendre quins són els passos que cal seguir per preparar un espectacle

15.08.2016 | 07:07
Una setantena de nens i nenes participaran en el 9è Petit Ésdansa´T.

El Petit Ésdansa'T, la proposta que el el festival de danses tradicionals de les Preses organitza per als més petits, ja ha exhaurit les places per a la novena edició. Un total de 70 nenes i nens, dividits en dos grups per edats, realitzaran diversos tallers des del dilluns 22 al divendres 26 d'agost on es treballaran danses tradicionals d'aquí i d'arreu del món, com també d'altres destinats a exercitar la preparació del cos i la consciència del propi moviment. Aquest any, també s'ensenyarà als alumnes com es prepara un espectacle i quins són els diferents elements que s'han de tenir en compte, més enllà dels aspectes propis del ball.

Durant la setmana en què es porti a terme el Petit Ésdansa'T, tots els nens i nenes que s'han apuntat als tallers prepararan un espectacle guiats i dirigits per algunes de les companyies internacionals participants al festival. El resultat d'aquesta feina es podrà veure el dissabte 27 al migdia dins la programació de l'Ésdansa, moment en què els nens seran els principals protagonistes. L'espectacle el ballaran conjuntament amb els membres de les companyies que els hauran fet de mestres.

La 34a edició del festival de la dansa d'arrel tradicional se centrarà més que mai en els balls tradicionals, com és habitual, tan de Catalunya, com de diversos punts d'Espanya, i també d'arreu del planeta. Les companyies internacionals que aquest any actuen a l'Ésdansa vénen de Botswana, Bangladesh, Moldàvia, Buriàtia i Colòmbia. Una de les propostes estrella serà la que interpretaran Els Batimbo de Burundi, que tocaran els tambors sagrats a primera hora del matí des del Volcà Racó de les Preses, molt a prop de la Fageda d'en Jordà.

En l'àmbit català, destaquen espectacles com Sols, del coreògraf Jordi Rubio i l'acordionista Carles Belda; Tants Records, de l'Esbart Sant Cugat i Pere Martínez Quartet, o Esvorell, de Magí i Joana Serra. El grup garrotxí Hora de Joglar oferirà Imaginatour, una combinació pròpia de sonoritats d'arreu del món com el reggae, la cúmbia, la rumba, el swing i el klezmer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema