L'Escola Municipal d'Art de Girona oferirà titulacions de grau mitjà i superior

L'Ajuntament té «molt avançades» les converses amb el Departament d'Ensenyament per reconvertir el centre

05.09.2016 | 07:18
El regidor Carles Ribas i el director de l´EMA, Jordi Armengol.

L'Escola Municipal d'Art (EMA) de Girona té «molt avançades» amb el Departament d'Ensenyament les converses per convertir-el centre en una escola reglada que pugui oferir titulacions de grau mitjà i superior, de manera que els alumnes de les comarques gironines que cursen el Batxillerat artístic no hagin necessàriament d'anar a Barcelona per completar la seva formació amb una especialització.

El regidor Carles Ribas va avançar ahir la intenció de l'Ajuntament de Girona d'homologar l'escola i poder oferir les titulacions amb vista al curs vinent 2017/2018.

La intenció és crear una oferta de titulacions complementària a la que ofereix l'Escola de Belles Arts d'Olot. En cap cas s'abandonaria la formació no reglada que des de fa anys ofereix l'EMA i que té un bon nombre d'alumnes entre les persones d'edat avançada.

«Tenim un planter de professors de luxe per complementar la formació que ofereix Olot en grau mitjà i superior», va dir Jordi Armengol, director de l'EMA, i va apuntar a una oferta de titulació de grau superior en alguna especialitat de disseny.

En aquest sentit, la UdG havia ofert durant uns anys una titulació pròpia que després es va extingir, Disseny de Producte.

Carles Ribas i Jordi Armengol van presentar en roda de premsa la programació del curs que ara comença, que ofereix formació i tallers de dibuix, pintura, gravat, escultura o ceràmica, i que ahir, només d'obrir les matriculacions, ja va omplir en unes poques hores quatre o cinc cursos.

La demanada va per bon camí», va assegurar Armengol. L'EMA va sumar el curs passat 589 alumnes en les seves diferents propostes formatives, més 402 alumnes dels diferents recursos educatius que el centre ofereix a les escoles de la ciutat.

«L'escola està viva», va dir Armengol, que també és professor del centre i va anunciar del 12 al 15 de setembre unes jornades de portes obertes per convidar la ciutadania a descobrir l'edifici (Centre Cultural La Mercè) i l'oferta formativa.

Entre les novetats d'aquest any destaca l'ampliació de l'oferta formativa de matins -aquesta franja horària guanya adeptes-, a més de la introducció dels cursos intensius de 12 hores «Descobrir l'EMA», la posada en marxa d'un curs d'introducció a l'aquarel·la a càrrec del professor Evdokim Perevalsky o la il·lustració amb dibuixos i arquitectura construïda amb paper.

L'EMA oferirà al llarg d'aquest curs tres exposicions a càrrec dels artistes Pep Camps, Núria Gimbernat i Clara Oliveras.

Les classes començaran el proper 1 d'octubre. Aquest és el segon any de gestió electrònica de la matrícula, fet que exigeix el pagament immediat i ha permès escurçar el temps entre la matrícula i l'inici de curs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cultura

Mare ¿Nostrum?

'Clima mediterráneo' és el títol del nou poemari de Luis Bagué, llibre amb el qual l'autor...

La Festa dels Súpers reuneix unes 190.000 persones a l´Anella Olímpica de Montjuïc

Uns 50.000 espectadors han vist l'espectacle central de la cita, que promou la cura pel medi ambient

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font

Va dirigir durant una dècada el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

L'escultora olotina es mostra «molt contenta» d'una mostra que té obres en polièster, altres en...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema