La 64 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià promet desplegar tot el seu «glamur» amb la presència d'importants estrelles del cel·luloide com Richard Gere, Monica Bellucci, Hugh Grant i Ewan McGregor, que s'uneix a la ja anunciada d'Ethan Hawke i Sigourney Weaver, premis Donostia 2016.

El director del Zinemaldia, José Luis Rebordinos, va presentar oficialment ahir la 64 edició del certamen en un acte multitudinari a Sant Sebastià, en el qual va anunciar que el cineasta danès Bille August serà el president del jurat de la Secció Oficial.

Rebordinos va confirmar la presència d'intèrprets de renom mundial com a Fan Bingbing, Jennifer Connelly, Javier Bardem, Joseph Gordon-Levitt, Isabelle Huppert, Cynthia Nixon, Ken Watanabe, Lambert Wilson, Shailene Woodley i Lee Yoo-young.

Els cineastes Maren Ade, Emmanuelle Bercot, Bertrand Bonello, Terence Davies, Hirokazu Koreeda, Pablo Larraín, François Ozon, Gianfranco Rosi, Oliver Stone, Bertrand Tavernier i Paul Verhoeven, entre molts altres, acompanyaran les seves pel·lícules a Sant Sebastià, on tot està ja preparat per «una de les grans edicions».

El certamen donostiarra ha desgranat durant les últimes setmanes el contingut de les seccions de la 64 edició, que se celebrarà entre el 16 i el 24 de setembre.

La pel·lícula d'inauguració del certamen, l'estrena europea de La fille de Brest/150 Milligrams (La doctora de Brest), comptarà amb la presència de la seva directora, la també actriu Emmanuelle Bercot, i del seu protagonista, l'actriu danesa Sidse Babett Knudsen, molt coneguda pel seu paper principal en la sèrie Borgen.

La clausura, ja fora de concurs, serà l'estrena mundial de L'Odyssée/ The Odyssey, una pel·lícula escrita i dirigida per Jérôme Surt-li sobre la vida del llegendari explorador Jacques Cousteau.

La Secció Oficial presenta aquest any un còctel «curiós» en el qual sis òperes primes es barregen amb «noms molt grans» del setè art com els de Baltasar Kormákur amb Eidurinn/The Oath; Oliver Stone (Snowden); Hong Sang Soo (Yourself and Yours), i J.A. Baiona, qui presenta A Monster Calls, el film que precisament protagonitza l'actriu nord-americana Sigourney Weaver.

L'altre Premi Donostia, Ethan Hawke, per la seva banda, visita la Secció Oficial amb The Magnificent Seven (Els set magnífics), la seva última col·laboració amb el director Antoine Fuqua.

El nom de Richard Gere, qui ja va rebre el premi Donostia, serà la tercera vegada que visitarà el Zinemaldia després de 2012 i 2007. Gere presentarà una projecció especial d'Estafi Out of Mind (Invisibles), d'Orin Moverman, on encarna una persona sense llar.