Claudi Casanovas cuina una nova exposició al seu taller de la Garrotxa

La galeria Joan Gaspart de Barcelona acollirà en exclusiva les peces inèdites de la mostra "Últims treballs" d'aquest ceramista de renom

05.09.2016 | 07:18
Una imatge de l´artista Claudi Casanovas al seu taller de la Garrotxa.

El ceramista de renom internacional Claudi Casanovas es troba preparant, des del seu taller de la Garrotxa, una nova exposició que es podrà visitar en exclusiva a la galeria Joan Gaspart de Barcelona. Aquesta mostra, anomenada Últims treballs, està formada per un conjunt de peces ceràmiques de mida monumental. Inspirades en les formes orgàniques de la natura, com els còdols de riu, les obres de Casanoves representen un seguit d'interpretacions d'històries de divinitats femenines de la mitologia clàssica i ancestral.
Un primer grup de tres peces anomenades Tomones, representen històries de les deesses de la mitologia grega i romana, un tema que el mateix avi de Casanovas ja havia tractat en les seves obres. El segon grup consta de 4 de peces, que formen part d'un conjunt més ampli anomenat Jardí de la Lluna Plena. En aquest cas, tracten les històries mitològiques anteriors a les divinitats solars, és a dir, les forces sacralitzades com l'energia femenina o l'energia nocturna.
Casanovas és considerat un dels regeneradors de l'art de la ceràmica i la seva obra és un experiment constant. L'artista crea les seves pròpies barreges de material per tal d'assolir en la ceràmica una textura única, el més semblant possible a les formes orgàniques que l'inspiren i treballa la superfície de les peces després de la cocció. Gràcies a la seva vocació innovadora, l'artista ha exposat a nombrosos països com el Regne Unit, Suïssa o Bèlgica i ha rebut diversos reconeixements internacionals, com el primer premi de la III Competició Internacional de Ceràmica de Miro, al Japó. L'obra més imprescindible de Casanovas es troba a la Garrotxa, on viu i treballa. Es tracta del monument Als vençuts, dedicat als perdedors de la Guerra Civil espanyola i els qui van patir la repressió durant el franquisme.
Aquesta exposició formarà part del 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica i es podrà visitar des del 8 de setembre fins al 15 d'octubre. Les peces esmentades s'exposaran acompanyades de la sèrie de gravats La calma i un seguit de dibuixos al carbó. De forma complementària a la mostra, Teresa Camps presentarà a les mateixes instal·lacions el llibre 40 anys de ceràmica Claudi Casanovas escrit per Eva Vázquez i Jordi Puig el dia 17 de setembre, a les 12 del matí. A més, el mateix Casanovas oferirà una visita guiada per la mostra el dia 4 d'octubre, en què explicarà als assistents totes les històries que envolten i han inspirat l'exposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Mare ¿Nostrum?

"Clima mediterráneo" és el títol del nou poemari de Luis Bagué, llibre amb el qual l'autor...

La Festa dels Súpers reuneix unes 190.000 persones a l´Anella Olímpica de Montjuïc

Uns 50.000 espectadors han vist l'espectacle central de la cita, que promou la cura pel medi ambient

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font

Va dirigir durant una dècada el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

L'escultora olotina es mostra «molt contenta» d'una mostra que té obres en polièster, altres en...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema