La UdG demana més diners als patrons i al Govern per salvar el Parc Científic

Bonet reclama, en l´acte inaugural del curs 2016/17, que es deixin «les proclames polítiques» i s´aporti capital

26.09.2016 | 07:12

«La Universitat de Girona ha complert amb els acords, ara ha arribat l´hora que els patrons del Parc Científic i Tecnològic i el Govern de la Generalitat tradueixin les declaracions i les proclames polítiques en allò material que és l´únic que farà possible que sortim del concurs de creditors». Així de ferm es va mostrar el rector de la Universitat de Girona (UdG), Sergi Bonet, en l´acte d´inauguració del curs acadèmic 2016-2017.

Bonet va aprofitar l´oportunitat que li va brindar l´acte per demanar davant de les autoritats catalanes més diners per fer sobreviure el Parc Científic i Tecnològic, després que el gener del 2015 entrés en concurs de creditors per un deute de 42 milions d´euros i del risc que a finals de mes podria anar a liquidació. La part més important del deute, els 27,6 milions d´euros es deuen a l´Estat, amb el qual s´està negociant per arribar a un acord.
Concretament, aquest nou curs universitari que es va donar per inaugurat oficialment ahir al migdia en un acte acadèmic a l´església de Sant Domènec on es van reunir unes 200 persones, vol posar èmfasi en un dels pilars fonamentals del paper de les universitats, que va lligat a la recerca i a la innovació, fonaments del Parc Científic. Es tracta de la transferència de coneixement. «La recerca només adquireix valor si el coneixement és compartit, és a dir, si arriba adequadament a la societat», va exposar Bonet.

El rector va remarcar el paper del professorat en aquest procés afirmant que l´educació superior només pot ser de qualitat si els responsables de transferir el coneixement, el professorat, «són protagonistes de la generació de nou coneixement, és a dir, si fan recerca». Un procés al qual han de contribuir tots els departaments, des dels estudiants fins al personal d´administració i serveis (PAS) de la UdG contribuint en la vinculació entre els estudiants i les empreses que accedeixen a la universitat en cerca de projectes, tal com va assegurar Marc Sabater, representant del personal del PAS. Això sí, tal com va destacar la doctora Teresa Puig en representació del personal docent i investigador (PAD) de la UdG, «hi ha d´haver un equilibri entre la recerca fonamental i la recerca de demanda».

En la mateixa línia, la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre, va reivindicar «la necessitat d´una transferència de coneixement» en tots els àmbits de la recerca i no només els relacionats amb la ciència i la tecnologia.

L´acte també va comptar amb la presència del responsable de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, qui va rebutjar la revàlida estatal i va defensar una renovació de les PAU, que el 2018 garantiran l´accés en igualtat de condicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta
Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta

Un projecte de l'Escola La Farga de Salt, al Temporada Alta

'Mai més set, mai més gana', interpretada per 300 alumnes de primària, està dirigida per Oriol...

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La Fundació diu que cal més que una fotografia per poder certificar l'autenticitat de la tela ....

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

La Universitat de Girona estrena l'espot dirigit pel director de cinema Isaki Lacuesta amb...

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

La campanya d´excavacions d´aquest estiu a Mas Vilanera deixa uns resultats que Cultura considera...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema