Només el 8% dels espanyols coneix la uveïtis, una malaltia inflamatòria crònica que si no es tracta pot originar una important pèrdua de visió o fins i tot ceguesa.

Un estudi que s'ha presentat avui a Barcelona en la primera jornada de la fa poc creada Associació de Pacients d'Uveïtis (AUVEA) posa de manifest l'escàs coneixement de la població espanyola sobre uveïtis ja que només la meitat dels que declaren conèixer la malaltia la identifiquen clarament amb l'úvea, la capa mitjana de l'ull.

Pacients amb uveïtis i especialistes s'han reunit avui al Caixafòrum de Barcelona en aquesta jornada organitzada en el marc del Dia Mundial de la Visió, que se celebrarà el pròxim 13 d'octubre, per debatre sobre els aspectes clínics, psicològics i socials de la malaltia i servir de suport a aquests pacients.

L'estudi elaborat per AUVEA revela que el sentit més important per als enquestats és la vista en un 90% dels casos, molt per sobre de l'oïda, el tacte, l'olfacte i el gust. També demostra que la majoria dels espanyols no sap res sobre aquesta la uveïtis malgrat que es tracta d'una de les principals causes de ceguesa prevenibles en països desenvolupats, i una causa comuna de pèrdua de visió entre persones en edat laboral.

Segons l'estudi, existeix una percepció errònia entre els espanyols sobre a qui afecta la uveïtis, ja que els enquestats la relacionen sobretot amb persones a partir de 50 anys. No obstant això, la uveïtis es comença a desenvolupar en adults joves amb vida laboral per davant, per la qual cosa les conseqüències de la malaltia afecten a la seva qualitat de vida en pràcticament tots els àmbits.